Feed binnenland

Link http://www.deredactie.be/
Feed http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland?mode=atom
Updated 2018-08-16 21:15
Aantal leerlingen op Lucerna-scholen opnieuw op peil
Na de mislukte coup tegen de Turkse president Erdogan vorige zomer, verloren de scholen van de Gülen-beweging in ons een kwart van hun leerlingen.
Containerschip dat maandag vastliep, mag vertrekken uit Antwerpen
Dat meldt het Havenbedrijf Antwerpen. Het schip mag voorlopig maar een beperkte tocht maken omdat er geen duidelijkheid bestaat over mogelijke schade aan de onderkant.
Auto rijdt in op mensen bij dansfeest in Bertrix: 4 gewonden
Vlak bij een dansfeest in Assenois is een wagen afgelopen nacht opzettelijk ingereden op verschillende mensen. Het parket omschrijft de feiten als poging tot doodslag. Het gaat niet om een terreuraanslag, wordt benadrukt.
Doel 4 ligt stil na geblokkeerd signaal
De kerncentrale Doel 4 ligt sinds zondagmorgen iets voor 4 uur stil nadat op het einde van een driemaandelijkse test een signaal is geblokkeerd. Dat is vernomen van woordvoerster Els De Clercq van de kerncentrale.
Vermiste broer en zus uit Duffel zijn terecht
Een 11-jarige jongen en zijn 13-jarige zus uit Duffel zijn gevonden nadat Child Focus eerder op de dag een opsporingsbericht had verspreid.
Voetganger doodgereden in Sclessin
Een veertiger uit Verviers is in de nacht van vrijdag op zaterdag omvergereden op het voetpad in Sclessin. De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De bestuurder van de wagen is aangehouden.
Drie vliegtuigpassagiers opgepakt die zich verzetten tegen repatriëring
Ze zouden zowel de politie als de crew geduwd en geslagen hebben omdat ze het niet eens waren met de repatriëring van een man naar Senegal.
Vrouw uit Tongeren komt om bij aanslag Barcelona: "Terreur komt akelig dichtbij"
Bij de aanslag op de Ramblas in Barcelona viel een Belgische dode, een vrouw uit Tongeren. Ze was samen met haar gezin op vakantie in Spanje. Volgens burgemeester van Tongeren Patrick Dewael zou haar zoon lichtgewond zijn geraakt.
Cyriel Verschaeve: waarom is de man zo omstreden?
In de discussie over al dan niet naamsverandering voor de Cyriel Verschaevestraten in Vlaanderen, zullen veel lezers zich afvragen wie die man was, waarom er straten naar hem genoemd werden en waarom hij zo omstreden is.
Senator Karl Vanlouwe (N-VA) rijdt rond met "illegale" VL-nummerplaat
Eerste ondervoorzitter van de Senaat Karl Vanlouwe (N-VA) heeft de 'B' op zijn nummerplaat vervangen door een sticker met 'VL'. Volgens de FOD Mobiliteit is dat illegaal, maar Vanlouwe zelf ziet er geen graten in.
Fipronilcrisis: experts willen snelle steunmaatregelen voor getroffen bedrijven
De bedrijven die getroffen zijn door de fipronilbesmetting, reageren positief op de steunmaatregelen van de federale en Vlaamse regering. Op het kabinet van premier Michel kregen ze van experts meer uitleg over wat de federale en Vlaamse regering van plan zijn.
Marokko klasseert zaak van Belg die hotelanimator sloeg
Het Marokkaanse gerecht heeft de zaak geklasseerd tegen de familie uit Binche die een hotelanimator zou hebben geslagen. De vader en zijn twee zonen hebben hun paspoort terug en kunnen naar België terugkeren.
Federale regering werkt compensatiemechanisme voor eierbedrijven uit
Er zal onder meer een compensatiemechanisme worden uitgewerkt waarbij zowel de door de crisis veroorzaakte kosten kunnen worden vergoed als de vernietigde producten kunnen worden terugbetaald.
Ook jaarlijkse reuzenomelet in Malmedy lijdt onder fipronilschandaal
In Malmedy in de Oostkantons zijn dinsdag zowat 1.000 lekkerbekken samengekomen voor de bereiding van de jaarlijkse reuzenomelet. Dat aantal ligt gevoelig lager dan andere jaren.
Tachtigtal oproepen naar nieuwe noodnummer 1722, vooral uit West-Vlaanderen
Ongeveer de helft van het aantal oproepen was afkomstig uit West-Vlaanderen, zegt Binnenlandse Zaken. Na het noodweer wordt het nummer weer gedeactiveerd.
Code oranje voorbij, "kans op fel onweer beduidend afgenomen"
Een onweerszone heeft vooral in West-Vlaanderen tot wateroverlast geleid, maar het ergste is voorbij. Er geldt nog wel een code geel.
Politie roept op om gsm-nummer en e-mailadres in Rijksregister in te geven
Zo kunnen de overheids- en politiediensten mensen sneller bereiken en worden identiteitscontroles vergemakkelijkt.
[VIDEO] - "Mensen die zoiets doen hebben niets met voetbal te maken"
In Mortsel, bij Antwerpen zijn gisteravond enkele bussen met supporters van Beerschot Wilrijk aangevallen. Ze waren op de terugweg na een wedstrijd tegen Lierse. In het centrum van Mortsel dook plots een twintigtal mannen op met bivakmutsen. Ze gooiden stenen naar de supporters. Er wordt nu uitgezocht wie de relschoppers zijn. Op de bus zaten vooral ouderen en kinderen.
Vlaamse autosnelwegen krijgen nieuwe kilometerbordjes voor betere oriëntering
Weggebruikers zullen zich vlugger kunnen oriënteren en de hulpdiensten zullen sneller een weggebruiker met pech kunnen vinden.
Kust verwacht 450.000 dagtoeristen in vierdaags weekend
De kust verwacht in het komende verlengde weekend 450.000 dagtoeristen naar zee te lokken. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer. Ook de hotels zullen aardig vol lopen.
Eiercrisis breidt uit: 15 EU-landen, Zwitserland en Hongkong betrokken
In vijftien landen van de Europese Unie zijn eieren teruggevonden de mogelijk met fipronil zijn besmet. Dat heeft de Europese Commissie bekendgemaakt op een persconferentie. Ook Zwitserland en Hongkong zijn betrokken bij de crisis.
Honderdzeventig vakantiegangers vast op Lanzarote en Fuerteventura
In totaal 169 vakantiegangers zitten sinds gisteren vast in Lanzarote en Fuerteventura. Het vliegtuig dat hen terug moest brengen naar Brussel staat aan de grond in Lanzarote met technische problemen.
Meer dan de helft Vlaamse buxuseigenaars kampt met buxusmot
Uit de vlindertelling van Natuurpunt van afgelopen weekend blijkt dat de opmars van de buxusmot in Vlaanderen zich in een razend tempo voortzet.
Gaia dient een klacht in tegen kweker die al zijn kippen liet ruimen
Het gaat om een kweker uit de regio van Houffalize, in de provincie Luxemburg. De klacht wordt deze week nog ingediend bij het Luxemburgse parket.
Levensverwachting vorig jaar met een half jaar gestegen
Na een lichte daling van de levensverwachting in 2015, is de levensverwachting vorig jaar opnieuw gestegen. De stijging was hoger bij vrouwen dan bij mannen. Het aloude vrouwelijke voordeel bedraagt nu 4,84 jaar.
Eén Belg bij passagiers radioactief bestraalde vlucht
De federale overheidsdienst Volksgezondheid heeft één Belgische passagier geïnformeerd over een stralingsdosis die de persoon mogelijk opliep tijdens een vlucht, waarin een radioactieve zending onvoldoende was verpakt.
Belgische bedrijfsleiders meer bewust van mogelijke gezondheidsproblemen bij personeel
Belgische bedrijfsleiders doen naar eigen zeggen steeds meer inspanningen om hun personeel gemotiveerd te houden en goed te laten voelen op het werk. Toch vrezen ze dat steeds meer werknemers uit zullen vallen met vooral mentale gezondheidsklachten. Dat blijkt uit een bevraging van Acerta bij 470 CEO's.
Twee doden bij auto-ongeluk in Anhé in Namen
Een auto is vanmiddag in de Maas gereden. De twee inzittenden zijn levenloos uit het water geborgen.
Koolwitjes meest gespot tijdens vlindertelweekend Natuurpunt
Volgens Natuurpunt is het heel belangrijk om goede cijfers te hebben over het vlinderbestand in ons land. Mensen bewust maken van het belang van de vlinder, want er vliegen aanzienlijk minder vlinders dan normaal.
FAVV: "Concentraties fipronil liggen ver onder Europese norm"
Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) heeft de resultaten bekendgemaakt van de tests op de aanwezigheid van fipronil in Belgische kippen en eieren. Test-Aankoop wil dat de lotnummers van de besmette eieren worden bekendgemaakt.
ACV: "Proceduritis en slechte communicatie bij FAVV"
De crisis rond de fipronil-besmetting in eieren toont volgens het ACV de "proceduritis" aan bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. De christelijke vakbond hekelt bovendien een gebrek aan zowel interne als externe communicatie van topman Herman Diricks.
Slechts helft ouders checkt altijd of kinderen correct vastgeklikt zijn
Slechts één op de twee ouders of grootouders controleren altijd of kinderen in de auto correct vastgeklikt zijn. Dat is nochtans van levensbelang, meent de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Bevoegd Vlaams minister Weyts lanceert een sensibiliseringscampagne.
Gewezen dioxinecommissaris: "Fouten uit het verleden worden opnieuw gemaakt"
Gewezen regeringscommissaris belast voor de dioxineproblematiek Freddy Willockx tikt de federale regering op de vingers.
Belgische jongen verongelukt op Duitse snelweg
Een Belgisch gezin dat op terugweg was van vakantie, is afgelopen nacht het slachtoffer geworden van een tragisch ongeval. Op de A81 in Duitsland, tussen Empfingen en Horb, verongelukte de 13-jarige zoon. De 56-jarige vader raakte zwaargewond.
Ben Weyts: "Aantal toeristen in Vlaanderen op nieuw record"
Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de eerste vier maanden van dit jaar, die minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) vandaag bekendmaakt. Zowel Belgen als buitenlanders bezoeken Vlaanderen, maar die laatste categorie tekende voor de sterkste groei.
De mooie start van de week wordt helaas snel weggespoeld
Vandaag en morgen kunnen we genieten van mooie zomerdagen. Vanaf dinsdag gaat het regenen en vanaf woensdag zakken de temperaturen geleidelijk.
Riziv eist 13 miljoen euro terug van niet-erkende NMR-scans
Het Riziv eist van veertien ziekenhuizen 13,5 miljoen euro terug voor onderzoeken met niet erkende NMR-toestellen. Het gaat in totaal om zo'n 91.000 onderzoeken.
Crombez: "Regering en FAVV moeten meer duidelijkheid geven"
De SP.A-voorzitter is niet te spreken over de communicatie van de regering en het Federaal Voedselagentschap FAVV over de crisis van de met fipronil besmette eieren.
Het nieuwe kapsel van Nafi Thiam: “200 à 300 gram extra gewicht”
Nafi Thiam staat morgen aan de start van de zevenkamp tijdens het WK Atletiek met een imposant kapsel. De atlete komt voor de dag met ellenlange zilverkleurige vlechten versierd met een gouden ringetje.
We eten minder vlees, maar slachten meer dieren
Het absolute aantal slachtdieren stijgt doordat we meer gevogelte en minder rundvlees eten. Dat maakte N-VA-Kamerlid Yoleen Van Camp bekend in de Gazet van Antwerpen. Van Camp, zelf vegetariër, ontving cijfers van ex-minister voor Landbouw Willy Borsus (MR).
Personeel in gevangenis van Ruiselede opnieuw aan de slag
Het personeel van de gevangenis in het West-Vlaamse Ruiselede heeft om 22 uur het werk hervat. Dat zegt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen.
Zorgcirkels Jongdementie is de eerste zorgcoöperatie in Vlaanderen
In Leuven is de coöperatie Zorgcirkels Jongdementie opgericht. De organisatie is uniek omdat ze de allereerste Vlaamse zorgcoöperatie is en omdat de doelgroep, personen met jongdementie, mogen toetreden als vennoot.
Hulpverleningszones waarschuwen voor brandgevaar hoverboards
Hoverboards zijn elektrische toestellen waarmee voetgangers zich snel kunnen verplaatsen. Dit jaar vlogen zulke toestellen al op 5 plaatsen in ons land in brand. In Turnhout raakte een vrouw gewond bij een ontploffing.
"Gedetineerden maken te weinig gebruik van aanbod geestelijke gezondheidszorg"
Twee op de drie gedetineerden in Vlaamse gevangenissen maakt zelden of nooit gebruik van het aanbod geestelijke gezondheidszorg in de strafinrichtingen. 39 procent van deze groep heeft nochtans een psychiatrische diagnose en 35,1 procent ernstige psychische klachten.
Commotie over voorstel Jong VLD-lid rond vrij wapenbezit
"Moeten mensen vrij een wapen kunnen bezitten om zich te beschermen of niet?" Het is een stelling die dit weekend besproken zal worden op het zomercongres van Jong VLD in Brussel. De stelling doet alvast flink wat stof opwaaien op de sociale media.
Motorrijder in levensgevaar na aanrijding door dronken bestuurder in Antwerpen
In de Antwerpse binnenstad is in de nacht van woensdag op donderdag een motorrijder levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding met een pick-up. Dat zegt de lokale politie. De bestuurder van de pick-up had gedronken.
Vlaming zat vorig jaar gemiddeld 20 minuten zonder stroom
Een gebruiker op het Vlaamse distributienet had vorig jaar gemiddeld 20 minuten en 11 seconden geen elektriciteit als gevolg van incidenten. Dat is een status quo ten opzichte van 2015, zo meldt de Vlaamse energieregulator Vreg.
Webcam gehackt? Dien klacht in bij de lokale politie
In ons land zijn er tientallen camera's van particulieren en bedrijven gehackt. Slachtoffers kunnen een klacht indienen bij de lokale politie.
E17 in Nazareth hele ochtend versperd door gekantelde vrachtwagen in Nazareth
De snelweg was sinds 8 uur vanochtend versperd doordat er een vrachtwagen met groenten en fruit gekanteld was. Intussen is de vrachtwagen van de weg gehaald en kan het verkeer weer op gang komen.
Decaluwé: "Al 3.000 illegalen onderschept in West-Vlaanderen"
Sinds begin dit jaar zijn er in de provincie West-Vlaanderen al 3.076 illegalen opgepakt. Dat heeft provinciegouverneur Carl Decaluwé geantwoord op een vraag van provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA). Die vroeg de cijfers op nu blijkt dat er een opvangcentrum komt in het Franse Bailleul, op een steenworp van de Belgische grens.
12345678910...