Feed binnenland Binnenland

Binnenland

Link http://deredactie.be/permalink/2.4820
Feed http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland?mode=atom
Updated 2017-06-23 10:00
Departement Landbouw krijgt watercoördinator
Dat heeft Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) gezegd tijdens een overleg met de Boerenbond over de extreme droogte die de land- en tuinbouw teistert. Een eerste overleg tussen de coördinator en de landbouwers is gepland op 4 juli.
LETTERLIJK: Open brief tegen zelfverklaarde burnout-coaches
"Burn-outcoaches zijn een gevaar voor de volksgezondheid"
Stressdokter Luc Swinnen en neuropsycholoog Michaël Portzky hebben een open brief geschreven waarin ze ten strijde trekken tegen zelfverklaarde burn-outcoaches. De brief werd in primeur voorgesteld bij "Van Gils & Gasten".
De Wever: "Antwerpen volgt 557 geradicaliseerden"
De stad Antwerpen weet heel goed wie ze allemaal in de gaten moet houden in het kader van radicalisering en terreurbestrijding. Dat heeft burgemeester De Wever gezegd in "Van Gils & Gasten" op één. We volgen welgeteld 557 mensen, aldus De Wever.
Publifin-topman Moreau stapt op als burgemeester
Na de Publifin-affaire kwam Moreau onder vuur te liggen. Eerder stapt hij al uit de PS en nu stapt hij ook op als burgemeester van Ans.
Maker van foto die wereld rondging: "Foto van aanslag zegt meer dan 140 tekens"
Rémy Bonnaffé was in het station Brussel-Centraal toen daar gisteravond een aanslag verijdeld werd. Zijn foto is de wereld rond gegaan.
Vandaag opnieuw hoge ozonconcentraties verwacht
Vandaag worden hoge ozonconcentraties verwacht. Er is een grote kans op overschrijdingen van de Europese informatiedrempel in heel het land.
Crevits laat leerlingen afstand tot zon afleggen door elke dag extra kwartier te bewegen
Door elk kind in het basisonderwijs elke dag een kwartier extra te laten bewegen, kunnen alle leerlingen in een jaar tijd 150 miljoen kilometer of de afstand van de aarde naar de zon afleggen.
"Mijn specialiteit in Syrië? Klassieke cocktails met een oosterse toets"
Elias (23) werkte als barman in een Syrische cocktailbar. Hij woont momenteel nog maar twee maanden in ons land. Voor het Refugee Food Festival kruipt hij opnieuw één dag achter zijn vertrouwde cafétoog, in Brussel.
Spectaculair vluchtmisdrijf in Antwerpen had erger kunnen aflopen voor taxichauffeur
Een opzienbarend geval van verkeersagressie tussen een taxi en een bestelwagen, op Linkeroever, is zonder al te veel kleerscheuren geëindigd. De bestuurder van de bestelwagen pleegde na het incident vluchtmisdrijf.
West-Vlaanderen neemt extra maatregelen tegen droogte
Provinciegouverneur Carl Decaluwé had verboden nog water op te pompen in het noorden van West-Vlaanderen. Nu hebben ook de burgemeesters van Poperinge en Ieper in de Westhoek hetzelfde verbod uitgevaardigd.
Veiling praatpalen levert bijna 25.000 euro op voor goede doel
Het geld gaat naar de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Minister van Mobiliteit Weyts overhandigde vanochtend de eerste praatpaal aan een koper.
Minister Vandeput wil meer dan 51 miljoen extra voor zijn leger
De federale regering maakt 51 miljoen extra vrij voor Defensie, maar Vandeput vraagt meer geld. "De mensen hebben schrik dat er een oorlog komt. Ze weten ook dat veiligheid geld kost", stelt hij
Noodcentrale 112 krijgt minder valse of oneigenlijke oproepen
Het aantal algemene oproepen naar de 112-alarmcentrale is vorig jaar gedaald. Het aantal echte noodoproepen daarentegen stijgt. Dat blijkt uit het jaarverslag van de FOD Binnenlandse Zaken.
Zelfstandige mama's hoeven gratis dienstencheques niet meer formeel aan te vragen
Vrouwelijke zelfstandigen die net bevallen zijn, krijgen voortaan automatisch 105 dienstenchèques gratis. Dat heeft de ministerraad beslist. De maatregel moet hen helpen om hun hun werk makkelijker te combineren met de zorg voor hun pasgeboren kind.
Twee Belgen aangehouden in station Roosendaal na mishandeling
De Nederlandse politie heeft donderdagavond twee mannen uit België aangehouden in het station van Roosendaal. De twee Belgen reisden zonder treinkaartje. Toen de conducteur hen een boete wilde uitschrijven liep het mis.
Prinses Astrid bezoekt grensgebied Noord-Zuid-Korea en maakt grapje: "Het is dus geen Gangnam Style"
Prinses Astrid en verschillende ministers hebben tijdens hun economische missie in Zuid-Korea een bezoek gebracht aan de grens met Noord-Korea. Astrid nam de tijd om voor een foto te poseren, op enkele meters van Noord-Koreaanse soldaten aan de andere kant van de grens.
Verkoop pluimvee en vogels op openbare markten verboden
Er zijn twee nieuwe gevallen van vogelgriep ontdekt. Omdat vermoed wordt dat het virus zich via markten heeft verspreid, wordt in heel België de verkoop van pluimvee en vogels op openbare markten verboden.
Gentse Moskeeënkoepel: "Vervang de naam Suikerfeest door Ramadanfeest"
De voorzitter van de Gentse moskeeënkoepel, Ali Köse, pleit ervoor om de naam Suikerfeest te vervangen door Ramadanfeest.
We rijden minder vaak te snel of zonder gordel, maar wel vaker onder invloed
In 2016 zijn hebben de lokale en federale politie samen ruim 2% meer verkeersinbreuken vastgesteld dan in 2015. Vooral de inbreuken die te maken hebben met drugs in het verkeer zijn "opvallend" gestegen.
Nederlands formatieoverleg terug naar af
Een tweede poging om met VVD, CDA, D66 en GroenLinks een regering te vormen is mislukt. Informateur Willink zal nu ander mogelijkheden onderzoeken om een meerderheidsregering te vormen.
"Huwelijk geen hindernis om nationaliteit af te nemen"
Iemand de Belgische nationaliteit ontnemen kan maar onder welbepaalde omstandigheden. Het feit of iemand al dan niet gehuwd is speelt daarbij geen rol.
Katholiek onderwijs bezorgd over samenwerking met gemeentescholen
De gemeentescholen zouden niet meer mogen samenwerken met katholieke scholen in de netwerken die leerlingen met een beperking ondersteunen om in het gewone onderwijs les te volgen.
Socialistische spoorvakbond dreigt met acties in zomermaanden
De socialistische spoorvakbond ACOD Spoor dreigt met acties als het wetsontwerp voor een minimale dienstverlening bij het spoor zoals het nu op tafel ligt, er door komt.
"Weeswegen" in Vlaanderen: niemand wil ze, niemand onderhoudt ze
Zeven wegen in Vlaanderen, in totaal 22 km, liggen er verwaarloosd bij omdat niemand ze wil. Het zijn de laatste restanten van de oude provinciewegen. Acht jaar geleden zijn die toegewezen aan ofwel de gemeente of het Vlaams Gewest, maar over zeven stukken provincieweg viel nooit een beslissing.
Geens wil af van reclame voor online gokken tijdens sportwedstrijden
De gokbedrijven in ons land moeten zich binnenkort aan veel strengere regels houden. Reclame voor online gokken tijdens sportwedstrijden kan straks niet meer, er komt een verbod op reclame op tv voor 20 uur en een waarschuwing wordt verplicht bij elke reclameboodschap.
Ontslagnemend rector Torfs wordt columnist bij Het Laatste Nieuws
Torfs gaat vanaf zaterdag drie keer per week een column schrijven voor Het Laatste Nieuws. De afgelopen jaren was hij als columnist actief bij De Standaard.
Onderzoekscommissie aanslagen bereikt akkoord over veiligheidsarchitectuur
De parlementaire onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart heeft een unaniem akkoord bereikt over het omvangrijkste luik: de Belgische veiligheidsarchitectuur.
Trappistenbier Rochefort mogelijk bedreigd door nieuwe vergunning Lhoist
Door de pomptesten die Lhoist wil uitvoeren in de steengroeve van La Boverie in Rochefort, komt volgens de paters het bier in gevaar.
Sinds 2011 kregen in het Vlaamse onderwijs 142 vastbenoemden hun C4
Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) op een schriftelijke vraag van Koen Daniëls (N-VA). Pas sinds 1 januari 2011 moeten scholen registreren of een ontslag vrijwillig of gedwongen is.
Thalys-treinen krijgen derde klasse
De "comfort"-klasse, een aanbod tussen de huidige twee klasses in, moet leiden tot een hogere bezettingsgraad. Het uiteindelijke doel: de kaap van 7 miljoen reizigers ronden in 2018.
Ben Weyts: "Geen sluiting van E40-parking Wetteren"
Vlaams minister van Mobiliteit gaat niet in op de vraag van Wetteren om de vrachtwagenparking langs de E40 's nachts te sluiten.
Vanaf middernacht onmogelijk om te bellen of surfen met half miljoen prepaidkaarten
De deadline om prepaidkaarten te registreren verloopt straks om middernacht. Vanaf dan is het niet meer mogelijk om nog een nummer te gebruiken dat niet op naam staat.
Overheid mag gegevens van elke vliegtuigpassagier verzamelen
De Privacycommissie geeft minister van Binnenlandse ZakenJ ambon de toelating om de gegevens te verzamelen van vliegtuigpassagiers. Dat schrijft De Tijd. Op basis van die gegevens zullen de veiligheidsdiensten 48 uur voor elke geplande vlucht al weten wie aan boord gaat zitten.
Peter Wouters volgt Develtere op als nieuwe voorzitter Beweging.net
Wouters wil inzetten op het verbeteren van de samenlevings- en levenskwaliteit. Maar het hete hangijzer voor het vroegere ACW blijft natuurlijk het Arco-dossier. "Charles Michel heeft beloofd het voortouw te nemen. De premier is nu aan zet", zegt Wouters.
Omwonenden luchthaven Luik krijgen miljoenen euro's schadevergoeding
Het hof van beroep van Brussel heeft honderden omwonenden van Luik-Bierset gelijk gegeven in hun klachten over geluidsoverlast. Het Waals Gewest, Liège Airport en TNT moeten miljoenen euro's schadevergoeding betalen.
Drukke avondspits bij start verlengd pinksterweekend
Het extra verkeer door het verlengde weekend en enkele incidenten sturen de avondspits in de war. Vooral rond Antwerpen en Brussel is er grote verkeersdrukte, maar ook naar de kust is het aanschuiven.
Vanaf 2019 krijgen ouders van schoolgaande kleuters per jaar toeslag van 150 euro
De Vlaamse regering heeft de vernieuwde kinderbijslag, die de naam Groeipakket krijgt, goedgekeurd. Zoals bekend zal het nieuwe systeem gelden voor kinderen geboren vanaf 1 januari 2019.
Somalische piratenkoning in beroep opnieuw veroordeeld tot 20 jaar cel
In Gent is de Somalische piratenkoning in beroep opnieuw veroordeeld tot 20 jaar cel voor de kaping van het Belgische schip de Pompei.
Aantal verkeersdoden begin 2017 sterk gedaald, maar meer fiets- en motorongevallen
Het aantal doden is gedaald op de Vlaamse wegen (van 68 naar 61 doden) en nog meer op de Waalse wegen (van 63 naar 48). Beide gewesten bereiken hiermee een historisch laag niveau.
Requiem voor een steenpuist
Zaterdag gaan in Ruien de koeltoren en de schoorstenen van de elektriciteitscentrale tegen de vlakte. Met de euthanasie van “de centrale van Ruien” verdwijnt een steenpuist in het landschap van de Vlaamse Ardennen.
Uit "Over eten": waarom we spruitjes kunnen leren eten en een microgolfoven (on)gezond is
Kunnen we spruitjes leren eten en is een microgolfoven gebruiken wel gezond? De antwoorden op al die vragen worden gegeven in "Over eten".
Ulla Werbrouck "valt achterover van misbruik in judo"
Voormalig judoka Ulla Werbrouck reageert erg verbaasd over de recente schandalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag door enkele judotrainers. In heel haar carrière heeft ze nooit zoiets meegemaakt of er zelfs maar over horen praten.
"Het moet gedaan zijn met kappen op De Lijn"
Marc Descheemaecker heeft bij de voorstelling van het jaarverslag van De Lijn, waar hij voorzitter van de raad van bestuur is, uitgehaald naar politici die kritiek hebben op de vervoersmaatschappij.
Meer Belgen op reis, maar met minder geld en niet zo lang
Dit jaar gaat 60% van de Belgen op vakantie. Dat is een forse stijging. Opvallend is wel dat ze minder lang van huis zijn en minder geld willen besteden. Frankrijk, Spanje en het eigen land zijn de meest populaire bestemmingen.
Child Focus brengt met muziektheater sexting onder de aandacht
In Mechelen is "Seks thing" in première gegaan, een voorstelling die de gevolgen van sexting voor jongeren in de kijker zet.
De Lijn verliest ruim 11 miljoen reizigers
Vorig jaar heeft vervoersmaatschappij De Lijn 2,1 procent minder reizigers vervoerd dan in 2015. Dat blijkt uit het jaarverslag van De Lijn. Ook rijdt maar de helft van de bussen en trams op tijd.
Aantal klachten over genderdiscriminatie met de helft gestegen
De klachten gaan voor het grootste deel over discriminatie op het werk en tonen aan dat de positie van de vrouw op de arbeidsmarkt kwetsbaar blijft.
Premier Michel moet medische behandeling volgen na knal op 20 km Brussel
Een voor dinsdag geplande tussenkomst van premier Charles Michel in de Kamer moet uitgesteld worden omdat de premier een aantal medische behandelingen moet volgen.
Vlaanderen en Frankrijk willen samen kwaliteit Franse lessen verbeteren
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) en de Franse ambassadrice in België hebben daarover een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.
12345678910...