Feed brussel Brussel

Brussel

Link http://deredactie.be/permalink/2.5116
Feed http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/brussel?mode=atom
Updated 2017-03-29 05:16
Abdeslam in brieven aan familie en verloofde: "Daarom streed ik voor Allah"
De brieven zijn onlangs overhandigd aan de Franse onderzoekers en het weekblad Le Point bericht er over op zijn site. Volgens het tijdschrift gunnen de brieven een "ongeziene blik" op de motivering van de terrorist.
220 kilo hasj en 50.000 euro ontdekt bij oprollen cannabisbende in Molenbeek
De lokale politie heeft een bende opgerold die al verschillende maanden hasj invoerde vanuit Marokko en die in Sint-Jans-Molenbeek aan de man bracht. De bende voerde de drugs ook uit naar andere Europese landen.
Manneken Pis draagt brandweeruniform bij herdenking aanslagen
Aan het standbeeld hebben de Brusselse Brandweer, de Brusselse schepen voor Cultuur Karine Lalieux (PS ) en leden van de Orde van Manneken Pis samen de aanslagen van 22 maart 2016 herdacht.
Dodelijk slachtoffer van explosie in Sint-Gillis is officieel geïdentificeerd
Het gaat om een 46-jarige man. Bij de ontploffing vielen naast de dode ook zeven gewonden, onder wie drie zwaargewonden.
Automobilisten kunnen Brussel vandaag maar beter vermijden
De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene verwacht zware verkeershinder in de hoofdstad door de betoging van de socialprofitsector. Er worden ruim 10.000 manifestanten verwacht.
Taxichauffeurs betogen op 30 maart in Brussel
Volgens de Belgische federatie van taxi's is de toestand van het betalend personenvervoer "volkomen buiten controle". De sectororganisatie heeft een stakingsaanzegging ingediend om op 30 maart in Brussel te gaan betogen.
Brusselse Muntpunt telde in 2016 meer leden én bezoekers
De Brusselse bibliotheek heeft er een goed jaar op zitten, met meer leden, websitebezoekers, informatievragen en deelnemers aan activiteiten dan in 2015.
Brussels huisvuil blijft liggen door staking
Er wordt gestaakt bij Net Brussel, dat instaat voor de huisvuilophaling in de hoofdstad. Als de gesprekken met de directie niets opleveren, dan wordt er morgen opnieuw gestaakt.
Museum voor Natuurwetenschappen wil dinotentoonstelling via crowdfunding
Het Brusselse museum heeft 25.000 euro nodig om plateosaurus "Ben" in huis te halen. Daarvoor doet het een beroep op de bezoekers van het museum en mensen die wetenschap een warm hart toedragen.
15-jarige pleegt dag na vrijlating in Anderlecht opnieuw diefstal met geweld
Een 15-jarige Franstalige jongen, die zondag was opgepakt en gisteren bij gebrek aan plaats in een gesloten instelling weer werd vrijgelaten, is vandaag opnieuw gearresteerd. De jongen pleegde rond de middag een gewelddadige straatdiefstal in Anderlecht, en werd daarbij op heterdaad betrapt.
Turkse ex-minister vraagt steun voor Erdogan in Sint-Joost
In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node is vanavond een verkiezingsbijeenkomst gehouden van de AKP, de islamistische partij van de Turkse president Tayyip Erdogan. Een ex-minister van Erdogan kwam er steun vragen voor het referendum over de omstreden wijziging van de grondwet in Turkije.
Veertien actiecomités rond Brussel eisen afschaffing nachtvluchten
Veertien actiecomités uit verschillende regio's rond Brussels Airport hebben tijdens een gezamenlijke persconferentie in Diegem de afschaffing geëist van alle nachtvluchten tegen 2019.
Parket onderzoekt 144 vzw's uit Molenbeek
Uit een grootschalige screening van de 3.308 vzw's in Molenbeek en omgeving is gebleken dat 144 van hen mogelijke banden hebben met dossiers van radicalisering en terrorisme.
Nachtelijk samenscholingsverbod rond Beekkant in Molenbeek
De burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek, Françoise Schepmans, heeft beslist tegen de lente een politieverordening te nemen die samenscholingen van meer dan drie mensen tussen 21 uur en 5 uur verbiedt in de wijk rond het metrostation Beekkant.
Brusselse Stefaniatunnel richting centrum tijd weer open na wateroverlast
De brandweer heeft het overtollige water, na de zware regenval, intussen kunnen wegpompen.
Parket niet in cassatie tegen voorwaardelijke vrijlating Léopold Storme
Het Brusselse parket tekent geen cassatie aan tegen de beslissing van de strafuitvoeringsrechtbank om de dader van de zogenoemde Marollenmoord voorwaardelijk vrij te laten. Storme is in 2010 door het Brusselse hof van assisen veroordeeld tot 26 jaar voor doodslag op zijn ouders en de moord op zijn zus.
Bank overvallen op Kunstlaan in Brussel
De overval vond vanochtend plaats in een kantoor van de bank BBVA. Bij de overval vielen geen gewonden, maar de daders zijn er wel vandoor met een aanzienlijke buit en het dienstwapen van een politieagent.
Boom belandt op Brusselse Ring
Het verkeer werd gehinderd in beide richtingen, de binnenring was zelfs enige tijd volledig afgesloten. De brandweer kwam ter plaatse om de boom op te ruimen.
Productie van foie gras wordt verboden in Brussels Gewest
De Brusselse regering stelt hiermee een voorbeeld. Er bevinden zich wel geen producenten van foie gras op het Brusselse grondgebied.
"Mars tegen de angst" geannuleerd uit vrees voor aanslag zoals in Nice of Berlijn
Dat heeft de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) laten verstaan in de onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart 2016.
Weyts: "Nieuw belangenconflict indienen voor geluidsnormen"
"Ik weet wel dat dit geen structurele oplossing is, maar ik wil het maximaal mogelijke doen om te verhinderen dat die strengere geluidsnormen in voege treden", vertelt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) in "Villa politica".
BeCentral tovert leegstaande ruimte in Brussel Centraal tot digitale hub om
Wie zijn digitale kennis wil bijspijkeren, kan daarvoor binnenkort terecht in BeCentral. In die, nu nog leegstaande, ruimte in het Centraal Station, komen vanaf maart digitale labs, les- en ontmoetingsruimtes en werkplekken.
Betoging aan de Amerikaanse ambassade in Brussel
Enkele honderden mensen betoogden tegen de Amerikaanse president Donald Trump en diens moslim-ban en tegen de vreemdelingenpolitiek van de Belgische regering.
Gerechtelijk onderzoek geopend naar dodelijke brand in Schaarbeek
Bij de brand op 17 januari zijn een 37-jarige vrouw en haar ongeboren kind om het leven gekomen. Eerder had het parket gemeld dat de brand een accidentele oorzaak kende, maar nu wordt toch een onderzoek geopend naar de eigenaar van het gebouw, de Schaarbeekse Haard.
Leerkracht in Etterbeek ernstig gewond na agressie door leerling
Een 15-jarige leerling van het Sint Jozef-Instituut heeft een metalen object van een halve kilo zwaar naar de leraar gegooid. Hij verloor door de klap het bewustzijn verloor en raakte aan het hoofd.
Politie en Dienst Vreemdelingenzaken houden controle aan Brussel-Noord
DVZ en de politiezone Brussel-Noord hebben afgelopen nacht rond 1 uur een actie gehouden aan het treinstation. Daarbij zijn 86 mensen -nagenoeg iedereen die op dat moment in Brussel-Noord rondliep- meegenomen voor een uitgebreidere controle.
Renovatie tunnels Reyerscomplex start voor de zomer
De tunnels Reyers-Meiser, Meiser-Reyers en Montgomery-E40 blijven op één rijstrook zoals vandaag het geval is. De tunnel E40-Montgomery krijgt opnieuw twee rijstroken, waardoor er ruimte vrijkomt op de Reyerslaan voor kwalitatieve openbare ruimte.
Zwangere vrouw sterft bij brand in appartement in Schaarbeek
Twee van haar kinderen zijn in levensgevaar. Ook een derde kind en de vader raakten gewond. Het vuur brak rond zes uur vanmorgen uit op de derde verdieping van een appartementsgebouw.
Openingsweekend lokt zo'n 86.000 mensen naar Brussels Autosalon
Het openingsweekend van de 95e editie van het autosalon van Brussel lokte zo'n 86.000 mensen naar de Heizelpaleizen. Op de openingsdag telde Febiac 41.000 bezoekers, vandaag kwamen daar volgens de eerste schatting nog eens 45.000 bij.
Terreuronderzoek: vier huiszoekingen in Molenbeek
In het westen van Brussel zijn gisteravond een aantal huiszoekingen gehouden. Volgens het parket gaat het om een onderzoek naar terreur. Er werden geen wapens of explosieven gevonden, maar er zijn wel drie mensen voor verhoor meegenomen.
Parket van Brussel onderzoekt handleiding voor bom die opdook in gevangenis
In de gevangenis van Sint-Gillis blijkt een gedetineerde een handleiding in handen te hebben gekregen om een bom te maken. Ze was niet voor hem bestemd en hij maakte ze over aan de politie.
Dief veroorzaakt met vals bomalarm paniek in City 2
Rond 17.30 uur brak er even paniek uit nadat enkele dieven - om hun vlucht te dekken -riepen dat er een bom lag. Een deel van het winkelcentrum werd geëvacueerd.
Brusselse hotels profiteren van drukke eindejaarsperiode
De bezetting van de hotels bedroeg 85 tot 90 procent, zo blijkt uit een peiling van Brussels Hotels Association. Dat is een stuk meer dan 2015, toen toeristen massaal hun verblijf annuleerden na de aanslagen in Parijs.
Brusselse werkloosheid daalt, maar minder snel dan in Vlaanderen
Eind 2016 telde het Brussels Gewest 3.982 of 4 procent niet-werkende werkzoekenden minder dan eind 2015. Tegenover eind 2013 is het aantal werkzoekenden in de hoofdstad al met 11,5 procent gedaald.
"Beter aantal Brusselse burgemeesters verminderen"
Bij zijn afscheid voor zijn pensioen als korpschef van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene heeft Guido Van Wymersch een duidelijke boodschap voor de politiek: "In plaats van de zes Brusselse politiezones één te maken, zouden we beter het aantal burgemeesters verminderen".
Terreurangst verhindert eindejaarsvuurwerk in Brussel niet
Het nieuwe jaar zal in Brussel wel degelijk ingezet worden met een vuurwerk, dat bevestigt organisator Brussels Major Events in een persbericht. Na de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn was er een evaluatie geweest van de veiligheid, maar die valt dus positief uit.
Nog tot donderdag veel fijn stof in Brusselse lucht
Het Brussels Gewest waarschuwt dat door de ongunstige weersomstandigheden de afgelopen 24 uur de drempel van 50 µg/m3 fijn stof (PM10) is overschreden in Brussel.
Vierarmentunnel weer open voor het verkeer
De tunnel was enkele uren gesloten. Dat leidde tot lange files op de ring en wachttijden tot anderhalf uur.
Congolezen betogen in Brussel tegen aanblijven Kabila
De betogers vrezen dat de president zich met alle middelen, ook gewelddadige, aan de macht zal willen vastklampen en dat het in Congo zelf tot bloedvergieten komt.
Brusselaars zullen kunnen parkeren in gebied van 1,5 km² rond hun huis
Vanaf 1 januari wordt er in het Brussels Gewest een nieuw parkeerbeleidsplan uitgerold. Tarieven en parkeerzones worden geharmoniseerd. De verschillende Brusselse gemeentes moeten volgend jaar concrete parkeeractieplannen maken en hun parkeerreglementen aanpassen.
Brussel gaat nachtwachten inzetten in de Marollen
De stad wil zo vrouwen beter beschermen, die 's nachts vaak worden lastiggevallen in de wijk. De nachtwachten beginnen vanaf januari te werken.
Stad Brussel presenteert begroting in evenwicht na moeilijk jaar
Het beleid van de afgelopen jaren wordt voortgezet, maar dat was geen gemakkelijke oefening door het moeilijke jaar 2016 met de lockdown en de aanslagen, verzekert burgemeester Mayeur. Er werd zelfs even gedacht om een begroting met een tekort voor te stellen.
Belgische leverancier betaalterminals krijgt boete van 720.000 euro
Bijna honderd klanten hadden een klacht ingediend, zowel bij het gerecht als bij de Economische Inspectie, omdat ze zich bedot voelden door de werkwijze van het bedrijf. Het bedrijf gaat in beroep tegen het vonnis.
Na de heisa: Brusselse danstaks hernieuwd op gemeenteraad
De historische taks kwam de afgelopen week onder de aandacht toen danscafé de Bonnefooi liet verstaan de taks absurd te vinden.
Fedasil wil asielcentrum van Klein Kasteeltje verhuizen naar Neder-Over-Heembeek
Fedasil wil het oudste opvangcentrum van het land verlaten. Een mogelijk nieuw onderkomen is een gebouw van Defensie in Neder-Over-Heembeek. De uiteindelijke beslissing ligt bij de federale regering.
"Bonnefooi vergat danstaks te betalen en dat wordt nu in orde gebracht"
Brussels schepen van Financiën Philippe Close (PS) verwerpt de polemiek die ontstaan is door de danstaks. "De danstaks is niet nieuw en Bonnefooi is niet de enige zaak die zo'n taks moet betalen." Per jaar verdient Brussel 91.920 euro per jaar met de taks.
Dansen op café? Dat is dan 40 cent alstublieft
Het bekende Brusselse café Bonnefooi kreeg vorige week een controleur van de Stad Brussel op bezoek. Die vroeg hen een "danstaks" te betalen. Veertig eurocent per nacht, per danser.
Vanaf 2019 trambus tussen Heizel en Brussels Airport
"De trambus moet een alternatief bieden aan de file", zegt minister van Mobiliteit Ben Weyts. Daarnaast moet hij deels de hinder opvangen van de werken aan de Ring, die in 2019 starten.
Testfase versmalling E40 start niet voor normalisatie situatie
De Brussels minister-president Vervoort zegt dat de testfase pas van start gaat als onder meer de Montgomery-tunnel terug open is.
Brusselse Winterpret plechtig geopend op de beats van Lost Frequencies
Burgemeester Yvan Mayeur en de Slovaakse ambassadeur Stanislav Vallo staken samen de verlichting van de Slovaakse kerstboom op de Grote Markt aan.
12345678910...