Feed brussel

Link http://www.deredactie.be/
Feed http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/brussel?mode=atom
Updated 2018-06-21 15:15
Aantal bezoekers Brusselse Zuidfoor stijgt weer naar 1,5 miljoen
De 137e editie van de Brusselse Zuidfoor, die open is sinds 15 juli, sluit vanavond. Naar schatting 1,5 miljoen mensen bezochten de foor.
Geparkeerde Flixbus uitgebrand naast Brusselse WTC III-gebouw
Rond 5.50 uur is er een bus van busmaatschappij Flixbus volledig uitgebrand. De ramen van het WTC III-gebouw liepen lichte schade op.
Bezettingsgraad van Brusselse hotels weer op peil van voor de aanslagen
De hotels in Brussel hebben een bezettingsgraad van 71% kunnen optekenen in juli. Na de problemen als gevolg van de terreuraanslagen, zitten de hotels in de hoofdstad weer op het niveau van 2015.
Meisje dat verdween in Sint-Lambrechts-Woluwe teruggevonden
De 9-jarige Malika is "veilig en gezond" teruggevonden. Dat heeft Child Focus laten weten via Twitter.
Reiziger maakt dodelijke val in metro van Brussel
Een reiziger is van een roltrap gevallen en heeft die val niet overleefd. Door het incident is het metrostation Sint-Guido tijdelijk gesloten. Metrolijn 5 in de richting van Hermann Debroux stopt er niet.
Koningspaar en kinderen wonen Te Deum bij en groeten uitgebreid het volk
Koning Filip, koningin Mathilde en hun vier kinderen hebben samen het Te Deum naar aanleiding van de nationale feestdag in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal bijgewoond. Na de plechtigheid nam de koninklijke familie uitgebreid de tijd om het opgekomen publiek te begroeten.
Brussel test verkeerslichten die voetgangers waarschuwen voor tram
Sinds vandaag staan er in Brussel verkeerslichten die voetgangers en fietsers waarschuwen voor een aankomende tram.
Opnieuw bedrijfsbrand in Neder-over-Heembeek
In Neder-over-Heembeek heeft het opnieuw gebrand in het recyclagebedrijf De Meuter. Een stapel hout had vuurgevat, maar de brand is intussen grotendeels onder controle.
"Wegwerkzaamheden in Brussel laten verkeer in de soep draaien"
Touring klaagt over de gebrekkige afstemming van de verschillende Brusselse wegwerkzaamheden. "Zo lopen bijvoorbeeld de wachttijden vanaf het Shumanplein op tot meer dan een uur voor anderhalve kilometer."
N-VA wil alle Vlaamse initiatieven in Brussel bundelen
Het aanbod van de Vlaamse Gemeenschap in Brussel is breed, maar nog te veel versnipperd. Consultatiebureaus, kinderopvang, scholen, culturele centra... De N-VA wil alle initiatieven bundelen. "We moeten tonen: dit is de Vlaamse Gemeenschap in Brussel, kom ernaar toe, maak er deel van uit", zegt Vlaams Parlementslid Karl Vanlouwe.
200-tal demonstranten bij Rifprotest in Brussel
In de Marokko regio wordt al maandenlang betoogd voor betere levensomstandigheden en politieke, sociale en culturele rechten, maar dat protest vindt voorlopig amper gehoor bij de Marokkaanse overheid.
Brussels schepencollege opent Brussel Bad
Het voltallige Brusselse schepencollege heeft vrijdag de 16e editie van Brussel Bad geopend. De organisatoren mikken op een half miljoen bezoekers.
Voedselbank zet samenwerking met Samusocial stop
Samusocial was geregeld niet op de afspraak om de voedselpakketten die voor de organisatie waren klaargemaakt af te halen.
Brussel zet flink de schaar in het aantal mandaten en vzw's
Er verdwijnen 326 mandaten, dat is 40 procent van het huidige aantal, en 20 procent van de stedelijke vzw's wordt opgedoekt.
Stad Brussel laat Brussels Expo tijdelijk Koninklijk Circus uitbaten in bruikleen
Ondertussen wacht Brussels Expo op een verdere rechterlijke uitspraak, nadat het Hof van Beroep een belangenconflict had vastgesteld bij de toewijzing van de concessie.
Brusselse fietsinitiatieven voortaan verzameld onder "Bike for Brussels"
Steeds meer mensen nemen de fiets in Brussel, maar het kan nog veel beter. Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) lanceert daarom "Bike for Brussel". Hij hoopt onder die kapstok alle Brusselse initiatieven om het gebruik van de fiets te promoten, te verzamelen.
Werkloosheid in Brussel zakt voor 32e maand op rij
De werkloosheid in Brussel blijft afnemen, nu al voor de 32e maand op rij. In juni waren er 5,1 procent minder werklozen in het gewest dan een jaar eerder.
Aantal fietsers in Brussel gestegen
Het aantal fietsers in het Brussels Gewest is het afgelopen jaar met bijna 1.000 gestegen. Dat stelt het parkeeragentschap parking.brussels.
Toerisme in Brussel deze zomer opnieuw op niveau van voor de aanslagen
De Brusselse hotelsector en visit.brussels verwachten dat het toerisme deze zomer opnieuw tegen het niveau van 2015 zal aanleunen, het jaar voor de aanslagen in België.
Samusocial-commissie in Brussels Parlement van start
De commissie moet uitzoeken of en welke wanpraktijken er de afgelopen jaren zijn geweest bij de werking van de daklozenorganisatie. Vooral de PS-bestuursleden liggen hierbij onder vuur.
Peraïta zal niet antwoorden op vragen Samusocial-commissie
De voormalige Brusselse OCMW-voorzitster zal weigeren om te antwoorden op de vragen van de onderzoekscommissie naar het functioneren van Samusocial. De advocaat van Peraïta heeft dat per brief laten weten aan de leden van de onderzoekscommissie.
"Tekort van 11.000 euro in boekhouding Samusocial"
De analyse van de boekhouding die Samusocial bij de Nationale Bank indiende, vertoont een onverklaard tekort van 11.000 euro en een "fiscaal cadeau" van meer dan 200.000 euro.
"Vergoedingen bestuurders Vivaqua niet overdreven"
Een van de vier leden van het bureau van Vivaqua, Oscar Dubru (MR), zegt dat de bestuurders hard voor hun vergoeding werken en dat de beslissingen over die vergoedingen in alle transparantie zijn genomen.
Debaets over Vivaqua: "Plaats intercommunales onder voogdij Brussels Gewest"
Brussels staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) vindt dat de vergoedingen die bij Vivaqua betaald worden niet te verantwoorden zijn. Ze wil de voogdij over dergelijke intercommunales op gewestelijk niveau plaatsen.
Federaal procureur in Centraal-Station voor stand van zaken, sporenonderzoek afgelopen
Frédéric Van Leeuw was vergezeld van federaal magistrate Ann Fransen, gespecialiseerd in terrorisme, een magistrate van het Brusselse parket en de onderzoeksrechter. De magistraten hebben in het station uitleg gekregen van de speurders van de federale politie over de gebeurtenissen van gisterenavond en de stand van het onderzoek.
Treinverkeer op Noord-Zuidas Brussel, maar geen halte in Brussel-Centraal
Het treinverkeer zal opnieuw kunnen gebruikmaken van de Brusselse Noord-Zuidverbinding na de mislukte terreurdaad van gisterenavond. Maar er zullen nog geen treinen stoppen in het station Brussel-Centraal.
MR schuift David Weytsman naar voor als kandidaat-schepen Brussel
De MR-fractie zal op de volgende Brusselse gemeenteraad van volgende maandag zijn kandidatuur als schepen officieel voorstellen.
Naakt op de fiets door Brussel: "Ziet u me nu?"
Een groep van zo'n 200 naakte fietsers hebben voor de 12e keer door de hoofdstad gefietst. Ze willen daarmee aandacht te trekken op de zwakke positie van de fietsers.
Vooronderzoek naar Samusocial wordt volwaardig gerechtelijk onderzoek
De onderzoeksrechter heeft het vooronderzoek naar de daklozenvereniging naar zich toegetrokken, waardoor het een volwaardig gerechtelijk onderzoek is geworden.
Close geeft toe: "Twee mandaten niet aangegeven"
De nieuwe burgemeester van Brussel heeft twee mandaten bij afdelingen van de PS niet aangegeven bij het Rekenhof. Dat heeft zijn woordvoerder toegegeven na berichten daarover in de media.
Weyts mikt met 8 "quick wins" op betere doorstroming op Brusselse Ring
De grote herinrichting van de Brusselse Ring start pas in 2019, maar Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil nu al enkele maatregelen nemen om het verkeer op de Ring deze zomer al wat vlotter te laten verlopen.
Gedelegeerd bestuurder Samusocial zet een stap terug na ophef rond zitpenningen
De Brusselse vzw gebruikt jaarlijks 60.000 euro aan inkomsten uit giften om zijn eigen bestuurders te betalen. Pascal Peraïta stapt nu op uit "het bureau" van de vzw, een onderdeel van de Raad van Bestuur. Of ze ook uit de raad van bestuur stapt, is nog niet beslist.
Koning Filip op bezoek bij Molenbeekse burgerinitiatieven
Koning Filip heeft in Sint-Jans-Molenbeek een bezoek gebracht aan de burgerinitiatieven MolenGeek en de Wijkacademie. Op die manier wilde de koning duidelijk maken dat Molenbeek, ondanks de vele kritiek, nog altijd leeft dankzij zijn eigen burgers.
Hittegolfplan van stad Brussel treedt in werking
Medewerkers van de buurthuizen van de stad gaan langs bij kwetsbare personen die hulp nodig hebben tijdens de extreme warmte. Het plan loopt tot eind september.
Deel van personeel Net Brussel legt werk neer
Een zestigtal personeelsleden van Net Brussel heeft woensdagochtend het werk neergelegd. De stakingsactie wordt gedragen door de drie vakbonden, zo zegt Michel Piersoul van VSOA.
Openbaar vervoer en verkeer in Brussel donderdag in de war door komst Trump
Vanaf woensdagnamiddag zullen een aantal metro-ingangen gesloten worden. Donderdag blijft het metrostation van Schuman gesloten. En ook een aantal bus- en tramlijnen op het traject van de luchthaven naar het centrum van Brussel zullen gewijzigd worden. Ook grote verkeersaders zullen afgesloten worden.
"Je kan nog altijd perfect van de radar verdwijnen in Brussel"
De politie controleert in het kader van het Kanaalplan meer en grondiger, maar onze dossiers blijven te lang liggen op de dienst Bevolking van de stad Brussel, klaagt politievakbond NSPV aan. "Op die manier kan iemand onderduiken en nog altijd volledig van de radar verdwijnen."
"Molenbeek is geen 'hellhole', maar een 'heaven'"
Enkele vastgoedspelers grijpen de komst van de Amerikaanse president Donald Trump aan om hun plannen met de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek te ontvouwen. Samen investeren ze in de bouw van meer dan 450 woningen, appartementen, scholen, crèches, kantoren en winkels.
Brussels stadhuis op 18 juni voor het eerst decor van "festival"
Op zondag 18 juni is iedereen welkom op het gratis muziekfeest Music City Hall. Er staan concerten uit heel uiteenlopende genres gepland, gaande van klassiek, over jazz tot rock en beatbox.
Schietpartij Jette: "Alles wijst op wettige verdediging politie"
"Het parket heeft nog een aantal onderzoeksdaden bevolen om helemaal klaarheid te krijgen", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. De 31-jarige man is wel degelijk overleden door de kogel die de politie op hem afschoot.
Geen Moederdag op Brusselse basisschool: directeur krijgt verschillende dreigbrieven
Directeur Dominique Paquot heeft naar eigen zeggen zo'n 250 beledigingen en bedreigingen ontvangen sinds hij vorige week de beslissing heeft meegedeeld aan de ouders van de kinderen.
400 woningen gezocht voor Brusselse daklozen tegen 2020
400 woningen vinden voor Brusselse daklozen die op straat slapen: dat is de doelstelling van de campagne 400Daken die is gelanceerd door verschillende Brusselse hulporganisaties.
Hallepoorttunnel sluit opnieuw volledig op 19 mei voor waterdichtingswerken
Tot 28 juni blijft de tunnel gesloten. Het is de derde fase van zes in de volledige renovatie van de Hallepoorttunnel. Die moet tegen 2019 afgerond zijn.
Brusselaars: tel komend weekend reptielen en amfibieën
Leefmilieu Brussel organiseert komend weekend in samenwerking een grote telling van alle wilde amfibieën en reptielen in het Brussels Gewest. Dat moet leiden tot een nieuwe atlas.
Sociale beweging Hart boven Hard betoogde in Brussel
In het centrum van Brussel zijn enkele duizenden mensen opgedaagd voor een parade van de sociale beweging Hart boven Hard. Het is het derde jaar op rij dat Hart boven Hard op straat komt tegen het beleid van de regering-Michel.
Picqué: "Brussel bestaat en is een niet te ontkennen feit"
Op de officiële receptie voor de start van de Irisfeesten heeft voorzitter Charles Picqué van het Brussels Parlement het belang van Brussel in België beklemtoond.
Oorzaak brand Innovation blijkt veel simpeler dan samenzwering van communisten
Het eerste wetenschappelijke boek over de brand in het legendarische Brusselse warenhuis Innovation (1967), dat eind deze week wordt voorgesteld, rekent af met de complottheorie.
Verdacht pakket in centrum Brussel vals alarm, omgeving weer vrijgegeven
Er was een grote veiligheidszone ingesteld in de omgeving van de Grasmarkt. De ontmijningsdienst DOVO werd ter plaatse gestuurd, maar het bleek loos alarm.
"Allez, Chantez!" en Muntpunt laten Brusselaars meezingen op Muntplein
Op vrijdag 5 mei nodigen Muntpunt en het zangproject "Allez, Chantez!" iedereen uit om samen het Brusselse Muntplein om te toveren tot zangplein. Iedere eerste vrijdagmiddag van de maand zouden de Brusselaars worden uitgenodigd voor een uitbundig volksconcert.
Brussel-Centraal: vijfde spoor vrij, geen vertragingen meer
De herstellingswerken aan de bovenleiding van spoor zes worden voortgezet. Infrabel verwacht dat het zesde spoor maandagochtend vrij zal zijn.
12345678910...