Feed brussel Brussel

Brussel

Link http://deredactie.be/permalink/2.5116
Feed http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/brussel?mode=atom
Updated 2017-06-23 10:00
Federaal procureur in Centraal-Station voor stand van zaken, sporenonderzoek afgelopen
Frédéric Van Leeuw was vergezeld van federaal magistrate Ann Fransen, gespecialiseerd in terrorisme, een magistrate van het Brusselse parket en de onderzoeksrechter. De magistraten hebben in het station uitleg gekregen van de speurders van de federale politie over de gebeurtenissen van gisterenavond en de stand van het onderzoek.
Treinverkeer op Noord-Zuidas Brussel, maar geen halte in Brussel-Centraal
Het treinverkeer zal opnieuw kunnen gebruikmaken van de Brusselse Noord-Zuidverbinding na de mislukte terreurdaad van gisterenavond. Maar er zullen nog geen treinen stoppen in het station Brussel-Centraal.
MR schuift David Weytsman naar voor als kandidaat-schepen Brussel
De MR-fractie zal op de volgende Brusselse gemeenteraad van volgende maandag zijn kandidatuur als schepen officieel voorstellen.
Naakt op de fiets door Brussel: "Ziet u me nu?"
Een groep van zo'n 200 naakte fietsers hebben voor de 12e keer door de hoofdstad gefietst. Ze willen daarmee aandacht te trekken op de zwakke positie van de fietsers.
Vooronderzoek naar Samusocial wordt volwaardig gerechtelijk onderzoek
De onderzoeksrechter heeft het vooronderzoek naar de daklozenvereniging naar zich toegetrokken, waardoor het een volwaardig gerechtelijk onderzoek is geworden.
Close geeft toe: "Twee mandaten niet aangegeven"
De nieuwe burgemeester van Brussel heeft twee mandaten bij afdelingen van de PS niet aangegeven bij het Rekenhof. Dat heeft zijn woordvoerder toegegeven na berichten daarover in de media.
Weyts mikt met 8 "quick wins" op betere doorstroming op Brusselse Ring
De grote herinrichting van de Brusselse Ring start pas in 2019, maar Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil nu al enkele maatregelen nemen om het verkeer op de Ring deze zomer al wat vlotter te laten verlopen.
Gedelegeerd bestuurder Samusocial zet een stap terug na ophef rond zitpenningen
De Brusselse vzw gebruikt jaarlijks 60.000 euro aan inkomsten uit giften om zijn eigen bestuurders te betalen. Pascal Peraïta stapt nu op uit "het bureau" van de vzw, een onderdeel van de Raad van Bestuur. Of ze ook uit de raad van bestuur stapt, is nog niet beslist.
Koning Filip op bezoek bij Molenbeekse burgerinitiatieven
Koning Filip heeft in Sint-Jans-Molenbeek een bezoek gebracht aan de burgerinitiatieven MolenGeek en de Wijkacademie. Op die manier wilde de koning duidelijk maken dat Molenbeek, ondanks de vele kritiek, nog altijd leeft dankzij zijn eigen burgers.
Hittegolfplan van stad Brussel treedt in werking
Medewerkers van de buurthuizen van de stad gaan langs bij kwetsbare personen die hulp nodig hebben tijdens de extreme warmte. Het plan loopt tot eind september.
Deel van personeel Net Brussel legt werk neer
Een zestigtal personeelsleden van Net Brussel heeft woensdagochtend het werk neergelegd. De stakingsactie wordt gedragen door de drie vakbonden, zo zegt Michel Piersoul van VSOA.
Openbaar vervoer en verkeer in Brussel donderdag in de war door komst Trump
Vanaf woensdagnamiddag zullen een aantal metro-ingangen gesloten worden. Donderdag blijft het metrostation van Schuman gesloten. En ook een aantal bus- en tramlijnen op het traject van de luchthaven naar het centrum van Brussel zullen gewijzigd worden. Ook grote verkeersaders zullen afgesloten worden.
"Je kan nog altijd perfect van de radar verdwijnen in Brussel"
De politie controleert in het kader van het Kanaalplan meer en grondiger, maar onze dossiers blijven te lang liggen op de dienst Bevolking van de stad Brussel, klaagt politievakbond NSPV aan. "Op die manier kan iemand onderduiken en nog altijd volledig van de radar verdwijnen."
"Molenbeek is geen 'hellhole', maar een 'heaven'"
Enkele vastgoedspelers grijpen de komst van de Amerikaanse president Donald Trump aan om hun plannen met de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek te ontvouwen. Samen investeren ze in de bouw van meer dan 450 woningen, appartementen, scholen, crèches, kantoren en winkels.
Brussels stadhuis op 18 juni voor het eerst decor van "festival"
Op zondag 18 juni is iedereen welkom op het gratis muziekfeest Music City Hall. Er staan concerten uit heel uiteenlopende genres gepland, gaande van klassiek, over jazz tot rock en beatbox.
Schietpartij Jette: "Alles wijst op wettige verdediging politie"
"Het parket heeft nog een aantal onderzoeksdaden bevolen om helemaal klaarheid te krijgen", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. De 31-jarige man is wel degelijk overleden door de kogel die de politie op hem afschoot.
Geen Moederdag op Brusselse basisschool: directeur krijgt verschillende dreigbrieven
Directeur Dominique Paquot heeft naar eigen zeggen zo'n 250 beledigingen en bedreigingen ontvangen sinds hij vorige week de beslissing heeft meegedeeld aan de ouders van de kinderen.
400 woningen gezocht voor Brusselse daklozen tegen 2020
400 woningen vinden voor Brusselse daklozen die op straat slapen: dat is de doelstelling van de campagne 400Daken die is gelanceerd door verschillende Brusselse hulporganisaties.
Hallepoorttunnel sluit opnieuw volledig op 19 mei voor waterdichtingswerken
Tot 28 juni blijft de tunnel gesloten. Het is de derde fase van zes in de volledige renovatie van de Hallepoorttunnel. Die moet tegen 2019 afgerond zijn.
Brusselaars: tel komend weekend reptielen en amfibieën
Leefmilieu Brussel organiseert komend weekend in samenwerking een grote telling van alle wilde amfibieën en reptielen in het Brussels Gewest. Dat moet leiden tot een nieuwe atlas.
Sociale beweging Hart boven Hard betoogde in Brussel
In het centrum van Brussel zijn enkele duizenden mensen opgedaagd voor een parade van de sociale beweging Hart boven Hard. Het is het derde jaar op rij dat Hart boven Hard op straat komt tegen het beleid van de regering-Michel.
Picqué: "Brussel bestaat en is een niet te ontkennen feit"
Op de officiële receptie voor de start van de Irisfeesten heeft voorzitter Charles Picqué van het Brussels Parlement het belang van Brussel in België beklemtoond.
Oorzaak brand Innovation blijkt veel simpeler dan samenzwering van communisten
Het eerste wetenschappelijke boek over de brand in het legendarische Brusselse warenhuis Innovation (1967), dat eind deze week wordt voorgesteld, rekent af met de complottheorie.
Verdacht pakket in centrum Brussel vals alarm, omgeving weer vrijgegeven
Er was een grote veiligheidszone ingesteld in de omgeving van de Grasmarkt. De ontmijningsdienst DOVO werd ter plaatse gestuurd, maar het bleek loos alarm.
"Allez, Chantez!" en Muntpunt laten Brusselaars meezingen op Muntplein
Op vrijdag 5 mei nodigen Muntpunt en het zangproject "Allez, Chantez!" iedereen uit om samen het Brusselse Muntplein om te toveren tot zangplein. Iedere eerste vrijdagmiddag van de maand zouden de Brusselaars worden uitgenodigd voor een uitbundig volksconcert.
Brussel-Centraal: vijfde spoor vrij, geen vertragingen meer
De herstellingswerken aan de bovenleiding van spoor zes worden voortgezet. Infrabel verwacht dat het zesde spoor maandagochtend vrij zal zijn.
250-tal Koerden betogen in Brussel tegen Erdogan-regime en referendum
De betogers uitten hun steun aan 200 Koerdische politieke gevangenen die in hun Turkse gevangenissen aan een hongerstaking bezig zijn. Tegelijkertijd roepen ze op om morgen "neen" te stemmen tijdens het referendum dat president Erdogan meer macht moet geven.
Koninklijke serres van Laken openen vrijdag de deuren
De koninklijke serres van Laken openen morgen/vrijdag de deuren voor het grote publiek, en dat nog tot en met 5 mei. Het parcours omvat de serres, met zicht op een deel van het park, en het atelier van koningin Elisabeth.
Tweede slechtvalkje geboren op toren van Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal
Op de toren van de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal, in het centrum van Brussel, is vanmorgen ook een tweede ei uitgekomen in het slechtvalknest. Het eerste jong was vanochtend al geboren. In het nest blijven nu nog twee eieren over die nog moeten uitkomen.
Actiegroep Unia Lege Doos plaatst lege doos op de stoep van Unia
"We stellen vast dat Unia te politiek beïnvloed is. We pleiten daarom voor de afschaffing van het gelijkekansencentrum", klinkt het.
Slachtoffer van explosie Sint-Agatha-Berchem overleden
Het gaat om een man geboren in 1941. Hij was één van de bewoners van het gebouw, waar hij een flat huurde.
Abdeslam in brieven aan familie en verloofde: "Daarom streed ik voor Allah"
De brieven zijn onlangs overhandigd aan de Franse onderzoekers en het weekblad Le Point bericht er over op zijn site. Volgens het tijdschrift gunnen de brieven een "ongeziene blik" op de motivering van de terrorist.
220 kilo hasj en 50.000 euro ontdekt bij oprollen cannabisbende in Molenbeek
De lokale politie heeft een bende opgerold die al verschillende maanden hasj invoerde vanuit Marokko en die in Sint-Jans-Molenbeek aan de man bracht. De bende voerde de drugs ook uit naar andere Europese landen.
Manneken Pis draagt brandweeruniform bij herdenking aanslagen
Aan het standbeeld hebben de Brusselse Brandweer, de Brusselse schepen voor Cultuur Karine Lalieux (PS ) en leden van de Orde van Manneken Pis samen de aanslagen van 22 maart 2016 herdacht.
Dodelijk slachtoffer van explosie in Sint-Gillis is officieel geïdentificeerd
Het gaat om een 46-jarige man. Bij de ontploffing vielen naast de dode ook zeven gewonden, onder wie drie zwaargewonden.
Automobilisten kunnen Brussel vandaag maar beter vermijden
De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene verwacht zware verkeershinder in de hoofdstad door de betoging van de socialprofitsector. Er worden ruim 10.000 manifestanten verwacht.
Taxichauffeurs betogen op 30 maart in Brussel
Volgens de Belgische federatie van taxi's is de toestand van het betalend personenvervoer "volkomen buiten controle". De sectororganisatie heeft een stakingsaanzegging ingediend om op 30 maart in Brussel te gaan betogen.
Brusselse Muntpunt telde in 2016 meer leden én bezoekers
De Brusselse bibliotheek heeft er een goed jaar op zitten, met meer leden, websitebezoekers, informatievragen en deelnemers aan activiteiten dan in 2015.
Brussels huisvuil blijft liggen door staking
Er wordt gestaakt bij Net Brussel, dat instaat voor de huisvuilophaling in de hoofdstad. Als de gesprekken met de directie niets opleveren, dan wordt er morgen opnieuw gestaakt.
Museum voor Natuurwetenschappen wil dinotentoonstelling via crowdfunding
Het Brusselse museum heeft 25.000 euro nodig om plateosaurus "Ben" in huis te halen. Daarvoor doet het een beroep op de bezoekers van het museum en mensen die wetenschap een warm hart toedragen.
15-jarige pleegt dag na vrijlating in Anderlecht opnieuw diefstal met geweld
Een 15-jarige Franstalige jongen, die zondag was opgepakt en gisteren bij gebrek aan plaats in een gesloten instelling weer werd vrijgelaten, is vandaag opnieuw gearresteerd. De jongen pleegde rond de middag een gewelddadige straatdiefstal in Anderlecht, en werd daarbij op heterdaad betrapt.
Turkse ex-minister vraagt steun voor Erdogan in Sint-Joost
In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node is vanavond een verkiezingsbijeenkomst gehouden van de AKP, de islamistische partij van de Turkse president Tayyip Erdogan. Een ex-minister van Erdogan kwam er steun vragen voor het referendum over de omstreden wijziging van de grondwet in Turkije.
Veertien actiecomités rond Brussel eisen afschaffing nachtvluchten
Veertien actiecomités uit verschillende regio's rond Brussels Airport hebben tijdens een gezamenlijke persconferentie in Diegem de afschaffing geëist van alle nachtvluchten tegen 2019.
Parket onderzoekt 144 vzw's uit Molenbeek
Uit een grootschalige screening van de 3.308 vzw's in Molenbeek en omgeving is gebleken dat 144 van hen mogelijke banden hebben met dossiers van radicalisering en terrorisme.
Nachtelijk samenscholingsverbod rond Beekkant in Molenbeek
De burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek, Françoise Schepmans, heeft beslist tegen de lente een politieverordening te nemen die samenscholingen van meer dan drie mensen tussen 21 uur en 5 uur verbiedt in de wijk rond het metrostation Beekkant.
Brusselse Stefaniatunnel richting centrum tijd weer open na wateroverlast
De brandweer heeft het overtollige water, na de zware regenval, intussen kunnen wegpompen.
Parket niet in cassatie tegen voorwaardelijke vrijlating Léopold Storme
Het Brusselse parket tekent geen cassatie aan tegen de beslissing van de strafuitvoeringsrechtbank om de dader van de zogenoemde Marollenmoord voorwaardelijk vrij te laten. Storme is in 2010 door het Brusselse hof van assisen veroordeeld tot 26 jaar voor doodslag op zijn ouders en de moord op zijn zus.
Bank overvallen op Kunstlaan in Brussel
De overval vond vanochtend plaats in een kantoor van de bank BBVA. Bij de overval vielen geen gewonden, maar de daders zijn er wel vandoor met een aanzienlijke buit en het dienstwapen van een politieagent.
Boom belandt op Brusselse Ring
Het verkeer werd gehinderd in beide richtingen, de binnenring was zelfs enige tijd volledig afgesloten. De brandweer kwam ter plaatse om de boom op te ruimen.
Productie van foie gras wordt verboden in Brussels Gewest
De Brusselse regering stelt hiermee een voorbeeld. Er bevinden zich wel geen producenten van foie gras op het Brusselse grondgebied.
12345678910...