Feed cultuur-media

Link http://www.deredactie.be/
Feed http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%2Bmedia?mode=atom
Updated 2018-06-21 15:15
Ze kan het dan toch: Britney Spears zingt live tijdens concert
Sinds 2013 is Britney Spears een artist in residence in Las Vegas. Al minstens even lang krijgt ze het verwijt dat ze haar publiek om de tuin leidt door haar optredens te playbacken. Zaterdag ging ze in het verweer.
VTM-programma "Groeten uit" genomineerd voor Gouden Roos
In "Groeten uit" keerde telkens een BV terug naar het jaar waarin hij of zij 12 was. Het VTM-programma is dit jaar het enige Belgische genomineerde programma voor de tv-prijzen van de EBU.
"Vals" schilderij van John Constable blijkt authentiek werk van 2 miljoen pond
180 jaar na zijn dood telt het oeuvre van John Constable een nieuw schilderij. De makers van "Fake or fortune" hebben bewezen dat een betwist schilderij wel degelijk van de beroemde Britse schilder is.
Komt "verloren" holocaustfilm van Jerry Lewis postuum uit?
Een dag na het overlijden van Jerry Lewis rijst de vraag wat met "The day the clown cried" moet gebeuren. De acteur maakte die film over de holocaust in 1972, maar bracht hem nooit uit.
Raymond van het Groenewoud opent Boterhammen in het Park
De Vlaamse muzikant heeft de 28e editie van het festival in het Warandepark in Brussel geopend onder het goedkeurende oog van zowat 2.500 hongerige muziekliefhebbers. De ruimte rond de kiosk stond afgeladen vol.
Te koop: graf en Beatlespartituur van "Eleanor Rigby"
In het Verenigd Koninkrijk gaat volgende maand de concessie van het graf van Eleanor Rigby onder de hamer, de vrouw die The Beatles tot hun gelijknamige nummer inspireerde. Fans kunnen ook op de partituur van de hit bieden.
[VIDEO] - Foo Fighters speelt "Never gonna give you up" met Rick Astley
Foo Fighters heeft het Summer Sonic festival in Japan op een bijzondere manier afgesloten. De band riep "zijn nieuwe beste vriend" Rick Astley mee op het podium. Samen brachten ze de hit "Never gonna give you up".
Medialaan lanceert "Stievie Premium"
Voortaan is op de tv-app Stievie een Premium-abonnement beschikbaar, waarin naast de zenders van Medialaan nog 11 andere kanalen zijn inbegrepen. De zender zijn live en uitgesteld tot zes dagen te bekijken.
Ensorportret dat Koninklijke Bibliotheek kocht, blijkt zeldzamer dan gedacht
Een Ensorprent die de Koninklijke Bibliotheek van België op een veiling in Brussel heeft aangekocht, blijkt na restauratie veel zeldzamer dan gedacht. Het gaat om een zelfportret van "eerste staat".
Queens of the stone age stelt zondag nieuwe plaat voor in Wommelgem
Queens of the stone age speelt zondag een exclusieve showcase voor Studio Brussel. De rockband zal daar zijn nieuwe plaat voorstellen. De showcase vindt op een unieke locatie plaats: Fort 2 in de Antwerpse gemeente Wommelgem.
Acteur en komiek Jerry Lewis (91) is overleden
Een van de meeste succesvolle komieken die Hollywood ooit heeft gekend, is niet meer: Jerry Lewis is gestorven in zijn huis in Las Vegas. Hij vormde jaren een komisch duo met Dean Martin. Lewis was 91.
[VIDEO] - Theater op het strand (alleen bij laagtij)
Het Zeeland Nazomerfestival, net over de grens met Nederland, brengt theater naar bijzondere locaties. Dat is ook het geval met het stuk "Hiroshima mon amour", dat gespeeld wordt op het strand.
Gouden Boomstoet lokt 75.000 bezoekers naar Brugge
De praalstoet is voor de dertiende keer sinds 1958 uitgerukt. De stoet trekt eens om de vijf jaar door Brugge en vertelt het historische verhaal van de stad Brugge tot de zestiende eeuw.
Verloren werk van Banksy na 10 jaar herontdekt onder dikke laag verf
"Snorting copper": die tekening schilderde Banksy dik 10 jaar geleden op de muur van een toilettenblok in Londen. Het werk verdween uit het straatbeeld en raakte in de vergetelheid. Projectontwikkelaars hebben het nu herontdekt.
Komiek en mensenrechtenactivist Dick Gregory overleden
De Amerikaanse komiek en mensenrechtenactivist brak door in de jaren 60 en was een van de eerste Afro-Amerikanen die in clubs met een overwegend blank publiek mochten optreden. Hij was 84.
[VIDEO] - BEKIJK: De trailer van het 4e en laatste seizoen van "The bridge"
Op 1 januari komt het 4e en laatste seizoen van "The bridge" uit. Filmlance International geeft nu een eerste trailer van de crimireeks vrij. Daarin is onder meer te zien hoe een vrouw wordt gestenigd.
Oudste bekende foto van een Amerikaanse president uit 1843 onder de hamer
Op 5 oktober gaat in New York een foto uit maart 1843 onder de hamer. Het kiekje brengt mogelijk 250.000 dollar op, want het gaat om het oudste nog bestaande portret van een Amerikaanse president.
Amerikaanse rechter weigert zaak tegen Polanski te laten vallen
De beslissing van de rechter komt er ondanks de vraag om de zaak te laten vallen door zowel de Frans-Poolse regisseur als het intussen 54-jarige slachtoffer.
[VIDEO] - Internationale belangstelling voor terugkeer gloednieuwe "De zevende dag"
Nog twee weken en "De zevende dag" is er weer om u doorheen de zondagochtend te loodsen. Gastheer Xavier Taveirne en gastvrouw Phara de Aguirre kunnen alvast rekenen op internationale belangstelling.
Zanger van Architects legt concert stil om uit te halen naar aanrander
Op het Nederlandse festival Lowlands heeft Sam Carter een man die een vrouw bij de borst greep terwijl ze aan het crowdsurfen was, terechtgewezen. "Het is walgelijk. Dat doe je gewoon niet."
Socialemediakanalen Taylor Swift gaan op zwart
De Amerikaanse zangeres heeft alle foto's van haar Twitteraccount verwijderd, ook haar Facebook- en Instagrampagina zijn leeg. Fans speculeren over de komst van een nieuw album.
Brits tv-coryfee Sir Bruce Forsyth is overleden
De Britse entertainer is bekend van shows zoals "Strictly come dancing", "Play your cards right" en "The generation game". Hij werd 89 jaar.
Liesbeth List houdt ermee op
Door geheugenproblemen heeft de Nederlandse zangeres besloten om een punt achter haar carrière te zetten. "Het is af, het is klaar. Ik wil iedereen bedanken".
Bonnie Tyler zingt "Total eclipse of the heart" tijdens... totale eclips
Op 21 augustus staat de VS heel even stil. Die dag is in verschillende staten een totale zonsverduistering te zien. Miljoenen Amerikanen kijken naar het zeldzame natuurfenomeen uit en nu biedt Bonnie Tyler de kers op de taart aan.
Dit zijn de best betaalde actrices van het afgelopen jaar
Forbes heeft de namen van de tien best betaalde actrices van het afgelopen jaar bekendgemaakt. Bovenaan staat Oscarwinnares Emma Stone. Jennifer Anniston en Jennifer Lawrence vervolledigen de top drie.
Opnieuw beschuldigt vrouw Roman Polanski van seksueel misbruik als minderjarige
Een vrouw van 56 beschuldigt de regisseur van "seksuele aanranding" in 1973, toen ze amper 16 was. Datzelfde jaar bekende hij seks met een meisje van 13. In 2010 beschuldigde een Britse actrice hem eveneens van seksueel misbruik als minderjarige.
Opnieuw aflevering van "Game of thrones" gelekt
Normaal zou de 6e aflevering van het 7e seizoen van de fantasyserie pas op 20 augustus verschijnen, maar kijkers van HBO Nordic en HBO España konden die vandaag al bekijken. Voor korte tijd, want het ging (alweer) om een lek.
Man valt Liz Carr ("Silent witness") met 2 scharen aan op straat
Als een aanval door Edward Scissorhands: zo citeren Britse media Liz Carr over het bizarre incident dat haar op 10 augustus te beurt viel. Gelukkig kan de actrice bekend van "Silent witness" het navertellen.
Het najaar bij Vier en Vijf: acht nieuwe programma's en Jani (O'Clock)
Axel Daeseleire probeert in "Project Axel" daklozen van straat te houden en dat met een rood boekje vol telefoonnummers en een bedrag van 10.000 euro. "Dit programma zal stof doen opwaaien", voorspelt Vier.
Eric Goens volgt rouwende Pieter Aspe in nieuw programma "Bargoens"
De televisiemaker portretteert acht figuren uit verschillende leefwerelden in hun persoonlijke strijd die ze voeren. De Brugse auteur van de Aspe-reeks laat in zijn hart kijken na het verlies van zijn vrouw Bernadette.
Deze Belgen mag u niet missen op Pukkelpop
Ook dit jaar staan er in Kiewit tussen de internationale namen weer heel wat Belgische artiesten die u best aanvinkt in uw persoonlijke parcours.
Deze kleppers staan op het hoofdpodium van Pukkelpop
Pukkelpop staat garant voor een resem muzikale ontdekkingen voor wie het dieper in de tenten gaat zoeken, maar ook wie drie dagen voor het hoofdpodium kampeert, wordt op zijn wenken bediend.
R.I.P. Elvis Presley: dit is zijn grootste hit
Fans van "The King" komen vandaag bijeen op zijn landgoed Graceland, om de 40e verjaardag van zijn overlijden te herdenken. Op die plechtigheid zullen ook Presleys grootste hits de revue passeren. Maar zijn meest succesvolle nummer is niet die hit waar u spontaan aan denkt.
5 dingen die Elvis "The King" Presley 40 jaar na zijn dood verder laten leven
Het is vandaag exact 40 jaar geleden dat de wereld rouwde om het overlijden van "The King". Toch is zijn invloed in de hedendaagse muziek en maatschappij nog altijd voelbaar. Op verschillende manieren leeft Elvis Presley nog verder.
Daniel Craig bevestigt: "Ik speel nog één keer James Bond"
Daniel Craig zal dan toch nog één keer James Bond spelen. Dat heeft hij bevestigd in het Amerikaanse tv-programma "The Late Show with Stephen Colbert". "Het wordt wel mijn laatste."
"Le fidèle" van Michaël R. Roskam te zien op filmfestival van Toronto
De film wordt in Toronto vertoond in het Special Presentations-luik onder de Engelse titel "Racer and the jailbird". Het filmfestival vindt plaats van 7 tot 17 september.
Prince-paars is nu officieel een kleur
“Love Symbol #2” wordt een nieuwe schakering van paars in de Pantone-kleurenwaaier die wereldwijd gebruikt wordt in de grafische wereld.
Bingewatchen schaadt uw slaap: "Mentale opwinding is de boosdoener"
Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat niet de slaapduur, maar wel de slaapkwaliteit het probleem is. En opvallend: wie gewoon een avondje klassiek tv kijkt, ondervindt die problemen niet.
Stuntvrouw komt om het leven bij opnames "Deadpool 2"
Het ongeval gebeurde in Vancouver tijdens de opnames van een stunt met een moto. De vrouw verloor de controle over het stuur en belandde tegen de glazen wand van een gebouw.
Britse festivals Reading en Leeds verbieden dit jaar "uit voorzorg" ananassen
Beide festivals verbieden de fruitsoort voor het eerst expliciet. Reden daarvoor is het optreden van de Britse band Glass Animals, wiens nummer "Pork soda" heel wat fans aanzet om als knipoog naar een tekstpassage een ananas mee te brengen naar hun show.
Taylor Swift krijgt over de hele lijn gelijk in proces over handtastelijkheden
De Amerikaanse popzangeres had een voormalige radiopresentator aangeklaagd voor handtastelijkheden tijdens een fotoshoot in 2013. Hij eiste een schadevergoeding van haar, omdat hij door de klacht zijn job verloor. Die kreeg hij niet, integendeel: hij moet Swift een symbolische dollar schadevergoeding betalen.
Werk van Tuymans wordt later versnipperd, deeltje is verbrand
Een kunstenaar wou het schilderij "The Swamp" verbranden als slot van een kunstproject, maar dat mocht niet. Een deeltje van het kader waarop de panelen van het schilderij bevestigd waren, is nu verbrand, de rest zal later versnipperd worden.
Expositie over comeback-periode van Elvis Presley in O2 Arena
De tentoonstelling "Elvis on Tour" zal focussen op de woelige periode 1969 tot 1977. Er zullen onder meer 40 iconische jumpsuits van de King te bezichtigen zijn.
Gestolen schilderij duikt na 30 jaar op in meubelwinkel
Het doek van de Nederlands-Amerikaanse kunstenaar Willem de Kooning werd in 1985 gestolen uit het universiteitsmuseum van Arizona.
Tv-maakster Shonda Rhimes ("Grey's anatomy", "Scandal") trekt naar Netflix
De Amerikaanse tv-maakster Shonda Rhimes heeft een contract getekend bij Netflix. De streamingdienst lokt haar weg bij ABC.
Wegen "Zomergast" Wim Opbrouck en NTGent scheiden
De zanger/acteur was gisteravond de centrale gast in het zomerprogramma op de Nederlandse zender VPRO. Daar liet Opbrouck verstaan dat hij niet langer actief is bij NTGent. Maar in de praktijk is hij nog even te zien bij het Gentse stadstheater.
Oude vrouw die middenvinger opsteekt op gevel van oude rusthuis in Meerhout
De timing is niet toevallig, want volgende maand opent een kunstenfestival op de locatie. Maar wie het werk gemaakt heeft, weten ze naar eigen zeggen ook bij de organisatie niet.
Verbranding Tuymans-schilderij verboden vanwege milieuwetgeving
Kunstenaar Gert Robijns mag vanavond het vloerschilderij "The swamp" van Luc Tuymans niet verbranden. Wat er nu met het schilderij gaat gebeuren, is onduidelijk.
"Skwon meiske" van Niels en Wiels is Radio 2 Zomerhit
De West-Vlaamse bewerking door Niels Destadsbader en Miguel Wiels van het nummer "Sofia" van Alvaro Soler ging met de hoofdprijs lopen. Blanche kreeg de prijs voor beste belofte.
Van Amsterdam tot Tokio: vijf musea brengen live eerbetoon aan Van Gogh's zonnebloemen
Vijf musea over de hele wereld brengen morgenavond op Facebook een live eerbetoon aan de verschillende zonnebloemschilderijen van Vincent van Gogh.
12345678910...