Feed cultuur-media Cultuur & media

Cultuur & media

Link http://deredactie.be/permalink/2.4888
Feed http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%2Bmedia?mode=atom
Updated 2017-03-29 05:16
Klarafestival klokt af op 23.500 bezoekers
Het hoogtepunt van het Klarafestival was een symbolisch concert van het Nationaal Orkest van België samen met het Syrian Expat Philharmonic Orchestra aan de vooravond van de herdenking van de aanslagen op 22 maart.
Meer dan een miljoen kijkers zagen hoe de mol ontmaskerd werd
De finale-aflevering was de meest bekeken aflevering van het seizoen. Het is het tweede jaar op rij dat finale van "De mol" op meer dan een miljoen kijkers mag rekenen.
Portret George Michael van Damien Hirst voor half miljoen euro onder de hamer
"Beautiful beautiful George Michael love painting." Zo heet het schilderij van Damien Hirst dat in Dallas onder de hamer is gegaan. Het werk beeldt wijlen George Michael af en bracht liefst 580.000 dollar (ruim 534.000 euro) op.
"Carlton Banks" strikt cast "The fresh prince of Bel-Air" voor groepsfoto
Zes hoofdrolspelers van "The fresh prince of Bel-Air" hebben een kleine reünie gehouden. Dat blijkt uit een foto die Alfonso Ribeiro (Carlton Banks) op Instagram heeft geplaatst. Ook Will Smith was van de partij.
Willy Naessens laat 25 huizen ontruimen voor luchtshow boven stoeterij
In de marge van het BK mennen dat Willy Naessens organiseert, zet de industrieel een heuse luchtshow op poten. Om dat veilig te laten verlopen, moeten de bewoners van 25 huizen in de buurt hun woning even verlaten.
Caféconcerten van Stoemp! zetten in op Brussels talent
De Brusselse cafépodia worden tussen 11 april en 23 mei voor de negende keer ingenomen door gratis caféconcerten van Stoemp! en dit jaar is dat onder het motto "Sprout to be Brussels".
Zweedse Academie wacht op teken van leven van Bob Dylan in aanloop naar concerten in Zweden
Binnenkort geeft Bob Dylan een paar concerten in Zweden. De Zweedse Academie had gehoopt dat hij die kans zou aangrijpen om zijn Nobelprijs Literatuur persoonlijk in ontvangst te nemen, maar het is lang niet zeker dat hij dat zal doen.
Brugge pakt uit met nieuw literatuurfestival "Bru-Taal"
Van 5 tot en met 13 mei vindt in Brugge voor het eerst het literatuurfestival "Bru-Taal" plaats. Dat is het eerste project van Organisatie KAAP, de fusie tussen De Werf en Vrijstaat O.
Michel Follet: "Donna was de commerciële luis in de pels van de VRT"
Op 28 maart 1992 maakte Vlaanderen kennis met Donna, een gloednieuw radiostation van de openbare omroep dat voluit op pophits inzette en zo al snel een hip imago kreeg. Michel Follet en andere boegbeelden blikken terug.
"Fearless girl" blijft "Charging bull" tot maart 2018 onversaagd aanstaren
3 weken siert ze het straatbeeld in het financiële district van Manhattan, maar nu al is ze een publiekslieveling: "Fearless girl", een standbeeld vlak bij de "Charging bull". Normaal zou het weldra verdwijnen, maar die plannen zijn veranderd.
Zieke Drake laat fans in Amsterdam tevergeefs wachten
De Canadese rapper heeft zijn optreden in de Ziggo Dome op het allerlaatste moment geannuleerd. Pas om 22.15 uur, toen het optreden al een uur bezig had moeten zijn, raakte bekend dat de zanger om gezondheidsredenen niet mocht optreden.
Gouden munt van 100 kilo gestolen uit museum in Berlijn
De waarde van de "Big Maple Leaf" wordt op zo'n 3,7 miljoen euro geschat. De munt werd in 2007 uitgegeven door de Royal Canadian Mint.
Samsung plant heruitgave van gecontesteerde Galaxy Note 7
Vorig jaar was er nog een grote terugroepactie van dit model nadat gebleken was dat bij sommige toestellen de batterij was ontploft.
De geheime succesfactor van Jeroen Meus? Regisseur en beste vriendin Kat Steppe
Het brein achter “Dagelijkse kost” en soulmate van Meus: hoewel regisseur Kat Steppe meestal op de achtergrond blijft, drukt ze meer dan haar stempel op het televisiesucces van de Leuvense kok. Ook voor het tweede seizoen van “Goed volk”, dat vanavond start, sloegen ze de handen in elkaar.
Radio 1-luisteraars kunnen stem uitbrengen voor "Classics 1000"
De lijst met de duizend beste nummers wordt in de paasvakantie van 10 tot en met 15 april uitgezonden op Radio 1.
Mol Eline: "Ik leefde drie weken lang op stress, dit kostte een paar jaar van mijn leven"
De saboteur van het afgelopen seizoen van de mol vat het avontuur samen als "een van de hoogtepunten van mijn leven". "Het verzwijgen was eigenlijk niet zo moeilijk".
Vlaanderen kan stoppen met gokken: Eline is de mol en Davey de winnaar
Het hoge woord is eruit. Na zeven weken weten de fans van "De mol" wie de boel de hele tijd saboteerde en wie met de prijzenpot naar huis mag. "Velen zullen verrast zijn, maar ik hoop vooral dat ze trots zijn", zegt Davey.
Zanger van Britse soulgroep The Foundations overleden
Clem Curtis is bekend van het nummer als "Baby, now that I found you". De in Trinidad en Tobago geboren zanger is op 76-jarige leeftijd overleden.
Fluitist van spaghettiwesterns als "The good, the bad and the ugly" overleden
De Italiaanse filmmuzikant en componist Alessandro Alessandroni is op 92-jarige leeftijd overleden. Hij werkte nauw samen met Ennio Morricone en Nino Rota.
Radio 2 Limburg verhuist naar voormalige rijkswachtkazerne in Hasselt
Radio 2 Limburg heeft onderdak gevonden in de rechtervleugel van het nieuwe stadhuis van Hasselt. De verhuizing vindt midden 2018 plaats.
Vijfde editie Leuven Jazz lokt recordaantal bezoekers
6.500 jazzliefhebbers hebben de voorbije anderhalve week een concert meegepikt op het festival Leuven Jazz.
"Orange is the new black"-koppel stapt in het huwelijksbootje
Lauren Morelli en Samira Wiley leerden elkaar kennen op de set van de populaire Netflix-reeks.
De makers verklappen: hoe maak je "De mol" in Zuid-Afrika?
Na zeven weken komen de fans van "De mol" vanavond te weten wie al die tijd de boel saboteerde. Hoe dan ook waren de opdrachten die de makers dit seizoen in petto hadden niet min. “We doen niets wanneer we nog maar een beetje twijfelen aan de veiligheid.”
Michaël Van Droogenbroeck wordt week "Inspecteur" op Radio 2
De VRT-journalist neemt tijdens de tweede week van de paasvakantie op Radio 2 het programma "De inspecteur" over. Hij zal het voornamelijk over geld hebben.
Oscar and the Wolf en Bazart op 11 augustus op Lokerse Feesten
Ook Warhola, het eigen project van Oliver Symons van Bazart, en School Is Cool treden die dag op op de Grote Kaai.
Presentatrice Dina Tersago is opnieuw zwanger
Samen met haar partner Wim Hubrechtsen heeft ze al een zoon Isak, die in mei 2 jaar wordt.
Kandidate Miss Colombia kan afwijzing moeilijk verwerken
De ogen van Vanessa Dominguez hebben gebliksemd toen ze te horen had gekregen dat er voor haar geen plaats is in de finale van Miss Colombia.
Mediarelletje over Twitteraccount van poezen van Geert Wilders
De Nederlandse media zijn het niet eens over de berichtgeving over de Twitteraccount van de poezen van Geert Wilders.
Liam Payne van One Direction toont zijn pasgeboren zoon
Liam Payne en Cheryl Cole hebben hun eerste zoontje verwelkomd. De zanger van One Direction heeft een foto van de baby op Instagram gepost.
Antonio Banderas is in januari getroffen door een hartaanval
De Spaanse acteur heeft op het Filmfestival van Malaga verteld dat hij eind januari door het oog van de naald is gekropen.
"Te weinig zwarte topmodellen"-uitspraak ontketent storm van kritiek
De Nederlandse hoofdredactrice van Vogue, Karin Swerink, is kop van Jut na haar uitspraak over het gebrek aan zwarte modellen.
Elton John snijdt verjaardagstaart aan en viert met Lady Gaga
De Engelse zanger heeft zijn 70e verjaardag gevierd in Los Angeles. Eerst was er een familiefeestje met zijn zonen en daarna volgde een gala-avond met onder anderen Lady Gaga en Katy Perry.
[VIDEO] - Tim Pauwels verlaat "De zevende dag", fact check bewijst: 3.920 vragen en 358 monkellachjes
De VRT-journalist wordt binnenkort ombudsman van VRT Nieuws, maar de redactie van het duidingsprogramma wilde hem niet zomaar laten gaan.
James Blunt en fans nemen afscheid van Carrie Fisher en Debbie Reynolds
Meer dan duizend fans hebben de eind vorig jaar overleden actrices Debbie Reynolds en Carrie Fisher herdacht in Los Angeles.
[VIDEO] - Choreograaf Millennium Dance Complex laat Tsar B viraal gaan
Alexander Chung nam het nummer "Escalate" van de Belgische artieste onder handen. Een van de danseressen in de video is Jade Chenoweth, actrice uit "The last ship", "Batman vs Superman" en "300: Rise of an Empire".
[VIDEO] - Soulzangeres Aretha Franklin blaast 75 kaarsjes uit
De Amerikaanse zangeres Aretha Franklin is een van de meest invloedrijke artiesten uit de soulwereld van de voorbije halve eeuw. Ze is 75 jaar oud geworden.
Hollywood rouwt om Lola Albright (91)
De Amerikaanse actrice Lola Albright was een veelgevraagde actrice in de naoorlogse filmindustrie. In de jaren 70 en 80 acteerde ze in verschillende tv-series.
Harrison Ford noemt zichzelf "idioot" na riskante landing
Midden februari heeft Hollywoodacteur Harrison Ford een bijzonder gevaarlijk manoeuvre gemaakt bij een landing. Hij botste op een haar na met een toestel van American Airlines.
Russische censuur struikelt over lesbische Power Ranger
De vrouwelijke gele Power Ranger in de nieuwe filmadaptatie van de populaire televisieserie valt op vrouwen, genoeg om de film het label 18+ te geven in Rusland.
Pasgetrouwde Amanda Seyfried bevallen van dochtertje
De Hollywoodactrice Amanda Seyfried is bevallen van een eerste dochtertje dat ze kreeg samen met haar kersverse echtgenoot Thomas Sadoski.
Meus over “Goed volk 2”: “Eens het vertrouwen gewonnen, wordt de kok interviewer”
Vanaf dinsdag is de Leuvenaar niet enkel meer te zien in “Dagelijkse kost”. Meus zwermt voor de tweede reeks van “Goed volk” opnieuw wekelijks uit en gaat via de keukendeur op bezoek bij afgesloten gemeenschappen, dicht bij huis en wat verder. Een gesprek.
Arsenal-muzikant draait eerste langspeelfilm
Hendrik Willemyns verdiende zijn sporen bij muziekband Arsenal, maar waagt zich nu aan een eerste langspeelfilm, met als uitgangspunt: "De muzikant van de toekomst is een prostituee"
Ryan Gosling verklaart zijn verbijsterde Oscargiechel
"Ik dacht dat er een medische noodsituatie was, dus toen ik hoorde dat "Moonlight" eigenlijk gewonnen had, was ik zo opgelucht dat het niets erger was."
Amy Schumer wordt dan toch geen Barbie
De stand-upcomedian, bekend om haar ongezouten mening, heeft het simpelweg te druk met andere projecten.
Van Cauteren (S.M.A.K.) is curator in Nepal: "Een hefboom voor Kathmandu"
De artistiek directeur van S.M.A.K. ziet de eerste Triennale in Kathmandu als een hefboom. "Nepal komt meestal in het nieuws met negatieve dingen. Dit wordt als een moment gezien dat veel kan betekenen voor deze stad. Meer kan betekenen dan kunst alleen", vertelt hij aan VRT Nieuws.
De volledige Odyssee op de planken: 12.000 verzen en 24 uur theater
12.000 verzen over de avonturen van Odysseus, goed voor meer dan 30 acteurs en 24 uur theater: dat heeft KVS vanavond, vannacht en morgen in petto. En ook daarna blijft het legendarische stuk leven, in de vorm van een podcast.
"Alors on danse" en "Generation M" slepen Diversiteitstrofee in de wacht
VRT heeft vandaag voor het vijfde jaar op rij de Diversiteitstrofeeën uitgereikt, prijzen aan programmamakers die creatief omspringen met diversiteit.
De Munt keert na twee jaar terug naar vernieuwde Muntschouwburg
De Munt zal na twee jaar omzwervingen opnieuw in de vertrouwde stek producties opvoeren. De verhuizing vindt net op tijd voor het seizoen 2017-2018 plaats.
Korn kan niet genoeg krijgen van België, band sluit Alcatraz af
De Amerikaans metalband Korn is de headliner op de tiende editie van het Alcatraz Festival in Kortrijk op zondag 13 augustus.
Vlaamse zenders zetten schouders onder de Hongersnood 12-12-actie
Medialaan, SBS en VRT hebben de handen in elkaar geslagen om hun steentje bij te dragen aan de geldinzamelactie.
12345678910...