Feed cultuur-media Cultuur & media

Cultuur & media

Link http://deredactie.be/permalink/2.4888
Feed http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%2Bmedia?mode=atom
Updated 2017-08-19 01:30
Sociale mediakanalen Taylor Swift gaan op zwart
De Amerikaanse zangeres heeft alle foto's van haar Twitteraccount verwijderd, ook haar Facebook- en Instagrampagina zijn leeg. Fans speculeren over de komst van een nieuw album.
Brits tv-coryfee Sir Bruce Forsyth is overleden
De Britse entertainer is bekend van shows zoals "Strictly come dancing", "Play your cards right" en "The generation game". Hij werd 89 jaar.
Liesbeth List houdt ermee op
Door geheugenproblemen heeft de Nederlandse zangeres besloten om een punt achter haar carrière te zetten. "Het is af, het is klaar. Ik wil iedereen bedanken".
Bonnie Tyler zingt "Total eclipse of the heart" tijdens... totale eclips
Op 21 augustus staat de VS heel even stil. Die dag is in verschillende staten een totale zonsverduistering te zien. Miljoenen Amerikanen kijken naar het zeldzame natuurfenomeen uit en nu biedt Bonnie Tyler de kers op de taart aan.
Dit zijn de best betaalde actrices van het afgelopen jaar
Forbes heeft de namen van de tien best betaalde actrices van het afgelopen jaar bekendgemaakt. Bovenaan staat Oscarwinnares Emma Stone. Jennifer Anniston en Jennifer Lawrence vervolledigen de top drie.
Opnieuw beschuldigt vrouw Roman Polanski van seksueel misbruik als minderjarige
Een vrouw van 56 beschuldigt de regisseur van "seksuele aanranding" in 1973, toen ze amper 16 was. Datzelfde jaar bekende hij seks met een meisje van 13. In 2010 beschuldigde een Britse actrice hem eveneens van seksueel misbruik als minderjarige.
Opnieuw aflevering van "Game of thrones" gelekt
Normaal zou de 6e aflevering van het 7e seizoen van de fantasyserie pas op 20 augustus verschijnen, maar kijkers van HBO Nordic en HBO España konden die vandaag al bekijken. Voor korte tijd, want het ging (alweer) om een lek.
Man valt Liz Carr ("Silent witness") met 2 scharen aan op straat
Als een aanval door Edward Scissorhands: zo citeren Britse media Liz Carr over het bizarre incident dat haar op 10 augustus te beurt viel. Gelukkig kan de actrice bekend van "Silent witness" het navertellen.
Het najaar bij Vier en Vijf: acht nieuwe programma's en Jani (O'Clock)
Axel Daeseleire probeert in "Project Axel" daklozen van straat te houden en dat met een rood boekje vol telefoonnummers en een bedrag van 10.000 euro. "Dit programma zal stof doen opwaaien", voorspelt Vier.
Eric Goens volgt rouwende Pieter Aspe in nieuw programma "Bargoens"
De televisiemaker portretteert acht figuren uit verschillende leefwerelden in hun persoonlijke strijd die ze voeren. De Brugse auteur van de Aspe-reeks laat in zijn hart kijken na het verlies van zijn vrouw Bernadette.
Deze Belgen mag u niet missen op Pukkelpop
Ook dit jaar staan er in Kiewit tussen de internationale namen weer heel wat Belgische artiesten die u best aanvinkt in uw persoonlijke parcours.
Deze kleppers staan op het hoofdpodium van Pukkelpop
Pukkelpop staat garant voor een resem muzikale ontdekkingen voor wie het dieper in de tenten gaat zoeken, maar ook wie drie dagen voor het hoofdpodium kampeert, wordt op zijn wenken bediend.
R.I.P. Elvis Presley: dit is zijn grootste hit
Fans van "The King" komen vandaag bijeen op zijn landgoed Graceland, om de 40e verjaardag van zijn overlijden te herdenken. Op die plechtigheid zullen ook Presleys grootste hits de revue passeren. Maar zijn meest succesvolle nummer is niet die hit waar u spontaan aan denkt.
5 dingen die Elvis "The King" Presley 40 jaar na zijn dood verder laten leven
Het is vandaag exact 40 jaar geleden dat de wereld rouwde om het overlijden van "The King". Toch is zijn invloed in de hedendaagse muziek en maatschappij nog altijd voelbaar. Op verschillende manieren leeft Elvis Presley nog verder.
Daniel Craig bevestigt: "Ik speel nog één keer James Bond"
Daniel Craig zal dan toch nog één keer James Bond spelen. Dat heeft hij bevestigd in het Amerikaanse tv-programma "The Late Show with Stephen Colbert". "Het wordt wel mijn laatste."
"Le fidèle" van Michaël R. Roskam te zien op filmfestival van Toronto
De film wordt in Toronto vertoond in het Special Presentations-luik onder de Engelse titel "Racer and the jailbird". Het filmfestival vindt plaats van 7 tot 17 september.
Prince-paars is nu officieel een kleur
“Love Symbol #2” wordt een nieuwe schakering van paars in de Pantone-kleurenwaaier die wereldwijd gebruikt wordt in de grafische wereld.
Bingewatchen schaadt uw slaap: "Mentale opwinding is de boosdoener"
Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat niet de slaapduur, maar wel de slaapkwaliteit het probleem is. En opvallend: wie gewoon een avondje klassiek tv kijkt, ondervindt die problemen niet.
Stuntvrouw komt om het leven bij opnames "Deadpool 2"
Het ongeval gebeurde in Vancouver tijdens de opnames van een stunt met een moto. De vrouw verloor de controle over het stuur en belandde tegen de glazen wand van een gebouw.
Britse festivals Reading en Leeds verbieden dit jaar "uit voorzorg" ananassen
Beide festivals verbieden de fruitsoort voor het eerst expliciet. Reden daarvoor is het optreden van de Britse band Glass Animals, wiens nummer "Pork soda" heel wat fans aanzet om als knipoog naar een tekstpassage een ananas mee te brengen naar hun show.
Taylor Swift krijgt over de hele lijn gelijk in proces over handtastelijkheden
De Amerikaanse popzangeres had een voormalige radiopresentator aangeklaagd voor handtastelijkheden tijdens een fotoshoot in 2013. Hij eiste een schadevergoeding van haar, omdat hij door de klacht zijn job verloor. Die kreeg hij niet, integendeel: hij moet Swift een symbolische dollar schadevergoeding betalen.
Werk van Tuymans wordt later versnipperd, deeltje is verbrand
Een kunstenaar wou het schilderij "The Swamp" verbranden als slot van een kunstproject, maar dat mocht niet. Een deeltje van het kader waarop de panelen van het schilderij bevestigd waren, is nu verbrand, de rest zal later versnipperd worden.
Expositie over comeback-periode van Elvis Presley in O2 Arena
De tentoonstelling "Elvis on Tour" zal focussen op de woelige periode 1969 tot 1977. Er zullen onder meer 40 iconische jumpsuits van de King te bezichtigen zijn.
Gestolen schilderij duikt na 30 jaar op in meubelwinkel
Het doek van de Nederlands-Amerikaanse kunstenaar Willem de Kooning werd in 1985 gestolen uit het universiteitsmuseum van Arizona.
Tv-maakster Shonda Rhimes ("Grey's anatomy", "Scandal") trekt naar Netflix
De Amerikaanse tv-maakster Shonda Rhimes heeft een contract getekend bij Netflix. De streamingdienst lokt haar weg bij ABC.
Wegen "Zomergast" Wim Opbrouck en NTGent scheiden
De zanger/acteur was gisteravond de centrale gast in het zomerprogramma op de Nederlandse zender VPRO. Daar liet Opbrouck verstaan dat hij niet langer actief is bij NTGent. Maar in de praktijk is hij nog even te zien bij het Gentse stadstheater.
Oude vrouw die middenvinger opsteekt op gevel van oude rusthuis in Meerhout
De timing is niet toevallig, want volgende maand opent een kunstenfestival op de locatie. Maar wie het werk gemaakt heeft, weten ze naar eigen zeggen ook bij de organisatie niet.
Verbranding Tuymans-schilderij verboden vanwege milieuwetgeving
Kunstenaar Gert Robijns mag vanavond het vloerschilderij "The swamp" van Luc Tuymans niet verbranden. Wat er nu met het schilderij gaat gebeuren, is onduidelijk.
"Skwon meiske" van Niels en Wiels is Radio 2 Zomerhit
De West-Vlaamse bewerking door Niels Destadsbader en Miguel Wiels van het nummer "Sofia" van Alvaro Soler ging met de hoofdprijs lopen. Blanche kreeg de prijs voor beste belofte.
Van Amsterdam tot Tokio: vijf musea brengen live eerbetoon aan Van Gogh's zonnebloemen
Vijf musea over de hele wereld brengen morgenavond op Facebook een live eerbetoon aan de verschillende zonnebloemschilderijen van Vincent van Gogh.
MNM-presentator Tom De Cock: "Ooit ga ik in de politiek"
De Cock zegt in een interview met De Morgen ook dat hij rechtser is dan iedereen denkt en dat er jarenlang is neergekeken op MNM door anderen binnen de sector.
De 5 boeken die het leven van Wim Oosterlinck hebben veranderd
Elke zondag polsen we naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag: radiopresentator Wim Oosterlinck. "Voor mij hebben boeken nog steeds dezelfde betekenis als het schrift en de boekdrukkunst vroeger."
DJ bijt in het zand in rechtszaak tegen Taylor Swift
De rechter vindt dat DJ David Mueller niet kan bewijzen dat de popster aan de basis lag voor zijn ontslag bij een radiozender. Mueller wordt er zelf van beschuldigd de zangeres tijdens een fotomoment te hebben betast. Die rechtszaak gaat overmorgen verder.
Aalst trapt Marktrock af (als enige stad dit jaar)
Het festival vindt dit jaar enkel plaats in Aalst, nadat het vorig jaar ook in Vilvoorde en Bilzen een nieuwe thuis had gevonden. De organisatie voegt wel 2 dagen toe aan het stadsfestival.
HBO bood hackers 250.000 dollar aan
De hackers hadden onder meer de scenario's van komende "Game of thrones"-afleveringen en gsm-nummers van acteurs bemachtigd. Ze vroegen 6 miljoen dollar, fors meer dan het bod van de Amerikaanse kabelzender.
Dansen met Sidi Larbi Cherkaoui? Het kan momenteel in Antwerpen
In deSingel vindt nog tot 27 augustus een Summer School plaats vol workshops in allerlei kunstdisciplines. Ook choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui geeft 2 cursussen aan telkens 100 dansers uit de hele wereld.
3 jaar zonder Robin Williams: herinnering aan 10 van zijn grootste films
Vandaag is het 3 jaar geleden dat Robin Williams uit het leven stapte. De dood van de Amerikaanse acteur en komiek veroorzaakte een schokgolf tot ver buiten Hollywood. Een overzicht van zijn werk in 10 van zijn films.
Middelkerke in blijde verwachting komst Bryan Adams
De Canadese rockster brengt straks een concert in het kader van zijn tournee "Get Up". Burgemeester Janna Rommel-Opstaele (Open VLD) zegt dat haar gemeente er klaar voor is.
4 extra Belgen maken affiche van Pukkelpop compleet
Nauwelijks enkele dagen voor Pukkelpop begint, heeft de organisatie 4 extra namen bekendgemaakt. Het gaat om de Belgen Brutus, dj Lady S, Six Hands en Tamino (die een tweede show brengt).
Rusland zet licht op groen voor controversiële film over tsaar Nicolaas II
Meer dan 100 jaar nadat een einde is gekomen aan de Romanovdynastie blijft de keizerlijke familie de gemoederen in Rusland beroeren. Deze keer heeft alles te maken met "Matilda", een film van Aleksej Oetsjitel.
Google viert 44e verjaardag van hiphop met onlinedraaitafel
Vandaag is het 44 jaar geleden dat hiphop is ontstaan in New York. Om de verjaardag van die invloedrijke muziekstroming kracht bij te zetten, biedt Google een interactieve onlinedraaitafel aan zodat iedereen zich dj kan wanen.
Willem-Alexander en Máxima niet naar Pukkelpop want "cursus klompen schilderen voor onze meisjes"
De kans was sowieso bitter klein dat het koningspaar zou afzakken naar het festival. Pukkelpop postte "het koninklijke antwoord" op sociale media.
Taylor Swift getuigt over aanranding: "Hij greep mijn kont doelbewust vast"
Heeft dj David Mueller Taylor Swift op 2 juni 2013 aangerand of niet? Die vraag staat centraal in een rechtszaak in Denver. Vandaag heeft de popster zelf in de getuigenbank plaatsgenomen om haar verhaal te doen.
Gekibbel in Brugge over Gouden Boomstoet
Op 19 en 20 augustus trekt in Brugge de Gouden Boomstoet uit. Die vertelt het verhaal van Brugge en Vlaanderen tot de late 15e eeuw. Pol Van Den Driessche (N-VA) en burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) zijn het oneens over de invulling.
Tomorrowland zamelt 25 ton herbruikbaar materiaal in op camping
Het materiaal zal te koop aangeboden worden via kringwinkels. Voorts werd 480 ton aan afval verzameld, waarvan 15 ton gesorteerd PMD. Tomorrowland zette ook dit jaar in op het afvalbewuster maken van de festivalgangers.
Vals plafond geeft authentieke bioscoopzaal prijs in Antwerpen
Cinema National: enkel een ouder publiek weet dat het ooit een bioscoop in Antwerpen was. Eind vorig jaar is het gebouw herontdekt en nu ondergaat het een grondige renovatie. Vandaag is alvast een vals plafond verwijderd.
De Telegraaf blij met duidelijkheid nu De Mol uit overnamerace stapt
De maandenlange overnamestrijd over de Telegraaf Media Groep (TMG) lijkt voorbij nu Talpa van John de Mol uit de race stapt. TMG reageert opgelucht.
[VIDEO] - BEKIJK: De trailer van het 2e seizoen van "The crown"
2e seizoen "The crown" vanaf 8 december op Netflix te zien
Goed nieuws voor fans van "The crown": Netflix heeft een tweede seizoen klaar en zendt dat vanaf 8 december uit. Deze keer spelen de verhaallijnen zich in de woelige jaren 60 af.
Netflix streamt eerste tv-serie van broers Coen
Begin dit jaar hebben Joel en Ethan Coen bekendgemaakt dat ze voor het eerst aan een tv-serie werken, nu is ook duidelijk waar die serie te zien zal zijn. Die eer is voor Netflix.
12345678910...