Feed cultuur-media Cultuur & media

Cultuur & media

Link http://deredactie.be/permalink/2.4888
Feed http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%2Bmedia?mode=atom
Updated 2017-06-23 10:00
360° Video: Hier bewaart Facebook uw persoonlijke gegevens
VRT-journalist Tim Verheyden neemt u mee naar de Europese Facebooksite in Lulea in Zweden. Wandel met hem mee tussen de servers waar de gegevens van miljoenen mensen worden opgeslagen.
Dit zijn de machines achter jouw Facebooktijdlijn
VRT-journalist Tim Verheyden kreeg uitzonderlijk toegang tot het enige Europese datacentrum van Facebook, in het noorden van Zweden, waar de gegevens van honderden miljoenen gebruikers van Facebook, Instagram en WhatsApp worden opgeslagen. Een blik in de machinekamer van Facebook.
Tweede Ketnet-verjaardagsshow met Samson en Gert op woensdag 29 november
De nostalgische fans die zich op de wachtlijst hebben gezet, kunnen hun ticket verzilveren. Zaterdag 24 juni gaat de rest van de tickets in verkoop voor het grote publiek.
Paradise City: hoe festivals organiseren geen walk in the Perk is
De Vlaams-Brabantse gemeente Perk krijgt dit weekend opnieuw ruim tienduizend dancefans over de vloer voor de derde editie van Paradise City. Ondanks het succes zou organisator en mede-oprichter Dimitri Verschueren twee keer nadenken voor hij nog eens een nieuw festival uit de grond stampt.
"Pas na een paar weken in september wordt alles duidelijk"
Vanavond is de populaire serie "Thuis" aan zijn seizoensfinale toe. Wat is er gebeurd met Waldek? Acteur Bart Van Avermaet verklapte alvast dat ruzie maken goed is voor de adrenaline.
Bill Cosby wil jongeren waarschuwen voor seksueel misbruik
Bill Cosby wil lezingen houden om jongeren te wijzen op de risico’s van misdragingen. De acteur staat zelf terecht voor seksueel misbruik.
"Downton Abbey"-film komt dichterbij: "Volgend jaar willen we opnemen"
Fans van "Downton Abbey" die heimwee hebben naar de reeks, kunnen zich erop verheugen dat er een film in de maak is. Mogelijk wordt er volgend jaar al gefilmd.
"Van Gils & Gasten" gaat in zomerpauze: deze momenten mocht u niet missen
De felle discussie tussen Pascale Naessens en Sandra Bekkari, de moedige getuigenis van Viv Van Dingenen,... De redactie van "Van Gils & Gasten" selecteerde de beste momenten van het voorbije seizoen.
Maak kennis met het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl van de VRT
Gedelegeerd bestuurder Paul Lembrechts heeft vandaag in het Vlaams Parlement het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl van de VRT voorgesteld. De nieuwe stijl zal stapsgewijs ingevoerd worden.
Louboutin dreigt monopolie op iconische rode zool te verliezen
Het Franse schoenenmerk Louboutin mag concurrenten niet verbieden om ook damesschoenen met hoge hakken en een rode zool te verkopen, zegt de advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie.
Josje Huisman tekent platencontract voor solocarrière in het Nederlands
Ex-K3-zangeres Josje Huisman heeft een platencontract getekend bij Sony Music Entertainment. Ze zal in het Nederlands zingen en in het najaar haar eerste single uitbrengen.
Coldplay speelt "Formidable" en krijgt gelukzalige glimlach van... Stromae in het publiek
Frontman Chris Martin coverde een van zijn lievelingsnummers en wie blijkt toch wel in het publiek te zitten?Jawel, Stromae himself.
Koningin Paola geniet van een avondje Coldplay
Onze sportreporter Stijn Vlaeminck heeft koningin Paola gespot in de buurt van het Koning Boudewijnstadion voor het concert van de Britse band Coldplay.
Rapper Prodigy van Mobb Deep is overleden
De Amerikaanse rapper en acteur Prodigy is op 42-jarige leeftijd overleden in Las Vegas. Prodigy werd in de jaren negentig bekend als de helft van het legendarische New Yorkse rapduo Mobb Deep.
Unieke bibliotheek die 150 jaar onaangeroerd bleef, geveild voor 75.000 euro
Het veilinghuis schatte de opbrengst aanvankelijk op een bedrag tussen 35.000 en 50.000 euro, maar de boeken gingen uiteindelijk voor 75.000 euro de deur uit.
Sterren nemen single op voor slachtoffers van Londense torenbrand
Een hele reeks artiesten hebben samen een nieuwe versie opgenomen van "Bridge over troubled water", de klassieker van Simon & Garfunkel. Het gaat om een initiatief van muziekmagnaat Simon Cowell.
Herman Brusselmans richt zijn scheldproza naar "blonde del die weigert pil te slikken" oftewel Anouk
Dat de schrijver graag provoceert zijn we hier al gewoon, maar in Nederland weekt zijn column in de Nieuwe Revu een heuse storm van kritiek los.
Waarom Coldplay de U2 van de 21e eeuw is
Vandaag en morgen speelt de Britse groep twee keer in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. De laatste groep die het Brusselse megastadion met ruim 50.000 zitjes twee keer wist te vullen, is U2. En er zijn nog wel wat gelijkenissen tussen beide iconische bands.
IN BEELD: Daal neer in de onderaardse grafgalerijen van Laken
Na 30 jaar gaan de onderaardse grafgalerijen van de begraafplaats in Laken weer open. Ze gingen in de jaren 80 dicht omdat ze in een erbarmelijke staat verkeerden, maar nu zijn ze gerestaureerd. Daal neer in een van de verborgen parels van de hoofdstad.
Barry Gibb (The Bee Gees) getuigt voor het eerst over seksueel misbruik als kind
"Ik heb hierover nog nooit gesproken, Jezus Christus, zou ik het nu wel doen?" Met die aarzeling vertelt Gibb in een interview voor het eerst over het seksueel misbruik waarvan hij als kind het slachtoffer werd.
Brusselse politie verwacht grote verkeershinder tijdens concerten Coldplay
De combinatie van de structurele avondfiles en de meer dan 50.000 bezoekers die verwacht worden, dreigen grote verkeershinder te veroorzaken op de Brusselse ring ter hoogte van de Heizel.
Fans van Trump belagen Shakespearetheaters in VS
Enkele theaters met Shakespeare in hun naam hebben bedreigingen ontvangen van aanhangers van de Amerikaanse president. Ze zijn kwaad over een stuk dat in New York is uitgevoerd, maar waarmee de theaters evenwel niks te maken hebben.
[VIDEO] - "Weinig artiesten zijn vandaag groter dan Coldplay"
De komende twee dagen zullen ruim 100.000 Belgen de Britse band Coldplay live aan het werk zijn, tijdens een van hun twee concerten in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Studio Brussel-stem Stijn Van de Voorde legt in tekst en muziek uit hoe de Britten zijn uitgegroeid tot een absolute wereldband.
Adele trakteert brandweerlui Grenfell Tower op taart
De brandweerlui van het Chelsea Fire Station is een verrassing van formaat te beurt gevallen. Adele is op de bots langsgelopen om hen te bedanken voor hun inspanningen bij het bestrijden van het inferno in de woontoren in Londen.
Google wil mensen aan een job helpen
De Amerikaanse zoekmachine gaat een nieuwe toepassing uitrollen om beschikbare vacatures wereldwijd aan te bieden.
[VIDEO] - De drie van Ward: Wonder Woman, venijnige psychologische horror, en een filmbiografie
Het is woensdag, en dan geeft filmjournalist Ward Verrijcken zijn wekelijkse filmtips. Deze week in de zalen: de release van "Wonder Woman", die volgens Verrijcken "de slappe filmzomer moet redden", psychologische horror zonder gratuit bloedvergieten en een ode aan een vergeten held van de strijd tegen apartheid.
Jan Leyers gaat op zoek naar "Allah in Europa" voor Canvas
Canvas heeft zijn programma's voor het najaar voorgesteld. De VRT-zender bouwt voort op enkele vaste afspraken, maar brengt ook nieuw materiaal zoals "Allah in Europa" waarin Jan Leyers een blik werpt op de evolutie van de islam op het continent.
VRT breidt marktaandeel uit tot 64,1 procent in 2016
Donderdag stelt de VRT haar jaarverslag 2016 voor in het Vlaams Parlement. Zelf communiceert de openbare omroep dan pas over de cijfers, maar Belga kon ze nu al inkijken.
Pamela Anderson wil dat Emmanuel Macron Julian Assange asiel verleent
In een open brief verklaart de Canadese actrice uitvoerig haar liefde voor de oprichter van WikiLeaks én vraagt ze de Franse president hem asiel te verlenen. Ze reikt ook andere leiders te hand.
[VIDEO] - MNM-luisteraar komt met de hulp van Peter Van de Veire uit de kast op antenne
Peter Van de Veire pikte zondagavond een sms op van een anonieme jongeman die bekent dat hij zich niet als homo durft te outen tegenover zijn ouders. Hij wilde daarvoor de hulp van MNM inroepen. Maar zijn radiogesprek draait heel anders uit dan verwacht.
Google voert strijd op tegen verspreiding van extremisme
Het gaat onder meer om strengere normen en een verbeterde detectie en versnelde beoordeling van de video's of documenten.
"Zangeres Beyoncé bevallen van een jongen en een meisje"
Het gonst al een hele week van de geruchten, maar volgens Amerikaanse media zouden Beyoncé en Jay-Z hun tweeling verwelkomd hebben.
De 5 boeken die het leven van Herman Brusselmans hebben veranderd
Elke zondag polsen we naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag: auteur Herman Brusselmans. "Wie het gen niet in zich heeft om te lezen, die zal het nooit kunnen."
"Slachtoffer van Bill Cosby heeft recht op een vonnis"
Openbaar aanklager Kevin Steele neemt geen genoegen met het afblazen van het proces wegens aanranding tegen de 79-jarige acteur.
Tienergroep Bandits zet er na de zomer een punt achter
De groep is vooral bekend van hun deelname aan "Eurosong 2014", de Vlaamse preselecties voor het Eurovisiesongfestival. Ze strandden toen op de tweede plaats.
"Covfefe" en ander "werk" van Trump in tentoonstelling te bewonderen
Comedian en presentator van "The daily show" Trevor Noah organiseert een opmerkelijke expositie met ingekaderde tweets van president Trump, die in Noahs programma geregeld onder vuur ligt. Onder meer de veelbesproken "covfefe"-tweet is er te bewonderen.
Proces tegen Bill Cosby geannuleerd omdat jury niet tot besluit komt
Het proces tegen Bill Cosby wegens aanranding is een maat voor niets geworden. De jury is na dagenlange beraadslagingen niet tot een verdict gekomen. De rechter heeft daarom beslist om het proces te annuleren.
Regisseur van "Rocky" en "The karate kid" is overleden
De Amerikaanse regisseur John G. Avildsen, die "Rocky" en de eerste drie "Karate kid"-films regisseerde, is op 81-jarige leeftijd overleden. Hij stierf in Los Angeles aan pancreaskanker.
Ketnet-verjaardagsfeest met Samson en Gert in het Sportpaleis is al uitverkocht
De Ketnet-verjaardagshow op 30 november in het Sportpaleis is bedoeld voor twintigers en dertigers die zijn opgegroeid met de zender. Mogelijk volgt er nog een extra concert.
Katy Perry schrijft met 100 miljoen (!) volgers op Twitter geschiedenis
De immens populaire zangeres en kameleon heeft sinds 2009 een account en heeft intussen meer dan 8.500 tweets verstuurd en meer dan 1.000 foto's gepost.
Slaapapneu heeft bijgedragen aan de dood van Carrie Fisher (Prinses Leia)
Dat blijkt uit het autopsieverslag dat gisteren werd vrijgegeven. Eind vorig jaar kreeg Fisher in volle vlucht van Londen naar Los Angeles een hartaanval.
Toon (even) terug in Thuis: "Ik weet niet wat ik zoek"
SPOILER ALERT: Het personage Toon heeft deze keer in de serie "Thuis" waardig afscheid genomen na een vrij turbulent einde in de vorige afleveringen.
Veiligheidscontroles op Graspop mogen van bezoekers gerust nog strenger
Graspop is het eerste, grote meerdaagse festival in ons land. Onder terreurniveau drie, na verschillende aanslagen in het buitenland en kort na de ontruiming van het Duitse festival Rock am Ring besteedt de organisatie veel aandacht aan veiligheid. Al mag het voor de bezoekers nog wat meer zijn. Een verslag van onze reporter ter plaatse.
Arundhati Roy: "Ik ben er zeker van dat kunst de wereld kan helen"
Twintig jaar na haar succesvolle debuut "De god van kleine dingen" heeft de Indiase schrijfster een tweede roman uitgebracht: "Het ministerie van opperst geluk".
Marc de Bel ereburger van Kruishoutem, dertig jaar na zijn eerste boek
Zonder dat hij van iets wist, bokste uitgeverij Van Halewyck een hulde-avond in elkaar. De jeugdauteur wordt daarmee, na sterrenchef Peter Goossens, de tweede ereburger van de eierengemeente.
Bloomberg: "Amazon heeft 9 miljard dollar over voor Slack"
Amazon heeft zijn oog laten vallen op de zakelijke chatap. De webwinkel- en technologiegigant zou 9 miljard dollar (ruim 8 miljard euro) willen neertellen voor de populaire app, zo weet persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
"Het eiland" in het Arabisch? Syriër Bassel Sukkar speelt het klaar
De Syrische vluchteling Bassel Sukkar richt momenteel een bedrijf op dat zich specialiseert in het dubben van Belgische producties. De humor en de personages van de reeks van Jan Eelen vindt hij erg herkenbaar.
Ketnet viert 20e verjaardag met groot feest in het Sportpaleis
Op 1 december is het precies 20 jaar geleden dat Ketnet uit de startblokken schoot. Om dit jubileum te vieren, bouwt de VRT-jongerenzender een feestje in het Sportpaleis in Antwerpen onder de noemer #Throwback Thursday.
Jelle Cleymans schrijft vrolijke meezinger voor Vlaamse feestdag
Op 11 juli vindt naar jaarlijkse gewoonte het Feest van de Vlaamse Gemeenschap plaats. Om die feestdag dit jaar luister bij te zetten, vroeg Radio 2 Cleymans om een nummer te schrijven. Het resultaat is "Vlaanderen feest".
RTBF maakt fictiereeks voor Snapchat
"Géneration PLS" gaat over Nathan, die pas van de middelbare schoolbanken komt en vastberaden is om "maximaal te profiteren" van zijn tijd aan de universiteit. De reeks zal enkele via Snapchat te bekijken zijn.
12345678910...