Feed deredactiebe deredactie.be

deredactie.be

Link http://deredactie.be/
Feed http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws?mode=atom
Updated 2017-07-27 00:30
Nieuw voorstel om Obamacare af te schaffen weggestemd in Senaat
Een nieuw voorstel om grote delen van de Affordable Care Act af te schaffen is weggestemd in de Amerikaanse Senaat. De stemming draaide uit op 45 voor- en 55 tegenstemmen. Het is de tweede keer in 24 uur dat een poging om Obamacare af te schaffen faalt.
Jambon: "Voor iedereen eten en drinken in goed evenwichtig akkoord"
Vicepremiers Jan Jambon (N-VA), Kris Peeters (CD&V) en Alexander De Croo (Open VLD) zijn tevreden over het akkoord. "De filosofie van dit akkoord is er één van dingen mogelijk maken."
Psychologen matig tevreden met akkoord over terugbetaling consultaties
De federale regering maakt een bedrag van 22,5 miljoen euro vrij om consultaties bij de psycholoog voortaan terug te betalen. De Belgische Federatie van Psychologen prijst de beslissing, maar vreest dat het budget niet zal volstaan.
Michel: "Zonder twijfel het meeste trots op vennootschapsbelasting"
Premier Charles Michel (MR) is een tevreden man. Trots op zijn pakket aan socio-economische maatregelen en zijn begrotingsakkoord. Hij spreekt tegen VRT Nieuws van "een nieuw elan, een bijkomende turbo aan het hervormingsproces".
[VIDEO] - Buurtbewoners Tomorowland krijgen rondleiding
Buurtbewoners van de festivalsite van Tomorowland in Boom hebben vanmiddag een rondleiding gekregen op het terrein. De interesse was bijzonder groot. 10.000 mensen hadden zich ingeschreven en daar waren opvallend veel senioren bij.
[VIDEO] - Veel zout in rivierwater is slecht voor koeien
Door de lange droogteperiode van de voorbije maanden zit er almaar meer zout in het water van beken en rivieren in de polders en dat wordt stilaan gevaarlijk, vooral voor het vee, dat uit die waterlopen te drinken krijgt. Veel zout in het water kan voor de dieren zelfs levensbedreigend zijn.
De regering vergeet te werken aan ons "Tomorrowland" - Geert Noels
De regering heeft vannacht eindelijk een akkoord bereikt over de begroting, fiscus en werk. Nu het werk gedaan is, gaan de ministers ontspannen bij "Tomorrowland". Topeconoom Geert Noels is ontgoocheld. Wij en onze economie gaan met dit zomerakkoord niet naar "het land van morgen".
[VIDEO] - Michel: "Het is de bedoeling om met een vorm van hypocrisie te stoppen"
Premier Michel (MR) geeft toelichting bij het akkoord over de federale begroting.
Verdachte drievoudige moord Gistel gevat
De slachtoffers zijn een jonge vrouw en haar beide grootouders. Na de feiten was de verdachte op de vlucht geslagen, maar hij kon intussen gearresteerd worden in Oostende.
Duitse helikopter is neergestort in noorden van Mali
In het Afrikaanse land Mali is een Duitse gevechtshelikopter neergestort. Over het lot van de twee piloten is er nog niets bekend. Duitsland neemt in Mali deel aan een vredesoperatie van de Verenigde Naties en is van plan om het aantal troepen daar op te trekken.
Broer prinses Diana: "Achter haar kist aan lopen, was ergste halfuur van mijn leven"
Ze behoren tot de meest iconische beelden van de jaren 90: de opnames van de begrafenisstoet van prinses Diana op weg naar Westminster Abbey in Londen op 6 september 1997. 20 jaar later blikt haar broer terug.
Parket eist 12 en 10 jaar voor koppel dat kind urenlang in de vrieskou liet staan als straf
De zesjarige jongen overleefde het maar net. Tot vandaag geven de moeder en stiefvader elkaar de schuld van de feiten.
Buurtbewoners geëvacueerd tijdens bluswerken in grotten van Riemst
Dertien mensen hebben vrijwillig hun huizen verlaten. Dat was hen aangeraden door de burgemeester, wegens de slechte lucht door de aanhoudende brand van hooi in mergelgrotten.
Inval bij illegaal pokertornooi: 12 pokerkoffers en 3.000 euro speelgeld in beslag genomen
De Antwerpse politie is samen met de kansspelcommissie binnengevallen bij een illegaal pokertornooi. De twee organisatoren zijn aangehouden.
Duitsland geteisterd door hevige regenval
In Berlijn en in de deelstaten Nedersaksen, Saksen-Anhalt en Thüringen zijn er straten overstroomd door de aanhoudende regenval.
Vogelbescherming waarschuwt voor nieuw usutu-virus bij merels
Het usutu-virus wordt door muggen doorgegeven en treft niet alleen merels maar ook uilen of huismussen. Vogelbescherming Vlaanderen en Natuurpunt vraagt om dode of zieke vogels naar Vogelopvangcentra in de buurt te brengen.
Topdagen in aantocht voor liefhebbers van vallende sterren
Het hoogtepunt van het sterrenkijkseizoen valt in de nacht van 12 op 13 augustus: volgens de Koninklijke Sterrenwacht brengt de meteorenregen van de Perseïden dan tot 100 meteoren per uur mee.
Transgenders mogen van Trump niet meer in het leger
Op Twitter maakte president Trump zijn beslissing bekend om transgenders uit het leger te verbannen. Vorig jaar werd hen nog toegelaten om openlijk te dienen.
Belgen ontvangen niet zo vaak gasten thuis, Mexicanen en Argentijnen zijn vaakst gastheer
Gemiddeld vermaakt een kwart van de wereldwijde bevolking dagelijks of wekelijks gasten bij hen thuis. Mexicanen en Argentijnen zijn het vaakst gastheer of -vrouw. En in België ontvangst slechts 8 procent dagelijks of wekelijks gasten thuis.
KUL-onderzoekers vinden nieuwe aanmaak van stof om tumoren met PET-scan op te sporen
De nieuwe methode kan volgens de onderzoekers gebruikt worden om te zien hoe agressief een kanker is of hoe hij reageert op chemotherapie.
Unicef: "Kinderen die uit Afrika vluchten, hebben Europa niet als eerste doel"
Zij kiezen pas voor de centrale route via de Middellandse Zee nadat ze slachtoffer of getuige zijn geworden van systematisch misbruik in Libië.
Groothertog Luxemburg en familie wegens bosbranden geëvacueerd uit Zuid-Frankrijk
Ze moesten samen met enkele kinderen en andere familieleden hun zomerresidentie verlaten als gevolg van de felle bosbranden die de regio treffen.
Novak Djokovic komt dit seizoen niet meer in actie
Novak Djokovic heeft de bladzijde van 2017 in zijn tennisboek al omgedraaid. De Serviër heeft last van zijn elleboog en wil die laten herstellen.
Oppositiepartijen schieten zomerakkoord af: "Koterij met 0,15 procent rechtvaardigheid"
Oppositiepartijen SP.A, Groen en Vlaams Belang reageren teleurgesteld op het akkoord dat de federale regering de voorbije nacht gesloten heeft.
Twee miljoen kinderen in Jemen lijden aan acute ondervoeding
Door een vicieuze cirkel van oorlog, armoede en cholera lijden bijna twee miljoen Jemenitische kinderen aan acute ondervoeding. Tachtig procent van de kinderen heeft nood aan humanitaire hulp.
Werkgeversorganisaties reageren positief op het begrotingsakkoord
Voka, VBO, Unizo, Agoria en NSZ juichen vooral de hervorming van de vennootschapsbelasting en de maatregelen om de arbeidsmarkt flexibeler te maken toe.
"Regelrechte aanval van regering op vaste benoemingen"
De christelijke en socialistische vakbonden zijn er niet over te spreken dat de federale regering komaf wil maken met de vaste benoemingen bij de federale overheid.
De Grote Oorlog: Britten en Fransen in de aanval bij Ieper
Wat gebeurde deze week 100 jaar geleden? De Britten en Fransen zijn ten oosten en noordoosten van Ieper een groot offensief begonnen, Duitse keizer blijft vertrouwen op eindzege, paus roept opnieuw op tot vrede, .....
Huisvestingsmaatschappij in Ieper zoekt tijdelijke woningen na brand
Er worden tijdelijke woningen gezocht voor de bewoners van de residentie in Ieper die gisteravond uitbrandde. Zes tot zeven appartementen zijn sterk beschadigd. Er vielen geen zwaargewonden, maar zestien mensen moesten preventief naar het ziekenhuis.
Michel: "Jobs, jobs, jobs, dat is zoals jullie weten onze mantra"
De premier en zijn ministers hebben tijdens een persconferentie toelichting gegeven bij de beslissingen die de federale regering genomen heeft. Economische ontwikkeling, rechtvaardige fiscaliteit en sociale cohesie staan centraal.
Vluchteling (17): "Ik heb twee opties: sterven, of de ultieme kans grijpen"
Het verhaal de jonge vluchteling uit Soedan die vlak bij Brussel-Noord onder een bus terechtkwam en overleed, is geen alleenstaand geval. In de buurt van het station lopen tal van "Omars" rond, die allemaal dromen van een betere toekomst in het Verenigd Koninkrijk.
Man die Merel De Prins doodreed komt vrij door oogziekte
De man die Merel De Prins zo’n anderhalf jaar geleden doodreed op het fietspad in Vilvoorde, mag voorlopig de gevangenis verlaten omdat hij een oogziekte heeft. Hij wordt binnenkort geopereerd.
Negenjarig meisje verdwenen in Brussel
De politie is op zoek naar Malika, een meisje van Afrikaanse afkomst. Ze verdween gisteravond uit een opvangtehuis in de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe.
Permanent gesloten: Home Mathilde Schroyens in Koksijde
Onze fotograaf bezoekt deze week elke dag een vakantie- of vrijetijdsbestemming in België waar u niet meer heen kunt. Vandaag: Home Mathilde Schroyens in Koksijde
[VIDEO] - LIVE: Regering stelt akkoord voor over begroting en economische hervorming
De federale regering heeft na dagen vergaderen een akkoord over de begroting en een reeks socio-economische en fiscale maatregelen. Tijdens een persconferentie wordt meer uitleg gegeven.
Tientallen Afghaanse soldaten gedood bij taliban-aanval
Er zouden meer dan twintig soldaten gedood zijn. De aanval was gericht op een Afghaanse legerbasis in het zuiden van het land.
De groeiende frustraties van president Donald Trump - Bert De Vroey
Wat de jongste dagen in de VS gebeurd is, maakt veel duidelijk over Trump. Nog veel meer dan we konden vermoeden tijdens zijn campagne blijkt Trumps beleid op één doel te zijn gericht: zijn persoonlijk succes en imago. De stemming over Obamacare in de Senaat is een zoethoudertje.
Wat verandert er voor spaarders, pensioenspaarders en beleggers?
Het zomerakkoord van de regering-Michel houdt enkele veranderingen in voor wie spaart en belegt. Wij zetten enkele nieuwigheden op een rij.
Willy Borsus wordt nieuwe Waalse minister-president
De MR-politicus schuift door van de federale naar de Waalse regering. De voorzitters van MR en CDH hebben de samenstelling van de hele regering bekendgemaakt via Twitter.
Peeters: "Belangrijke doorbraak Arco, gekoppeld aan privatisering Belfius"
De regering gaat Belfius privatiseren. 50% van die aandelen zouden op de markt komen en de opbrengst daarvan komt in een fonds dat dient om de Arco-coöperanten te vergoeden.
Ruim 120 Belgen per dag doen aangifte van partnergeweld
Dat blijkt uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie voor 2016. Het gaat om aangiftes van verschillende vormen van interfamiliaal geweld samen: zowel seksueel als fysiek en psychisch geweld vallen hieronder.
Waarom Obamacare nog niet meteen wordt afgeschaft
De Republikeinen hebben gisteravond dan toch een eerste overwinning behaald op de lange weg naar de aanpassing of afschaffing van Obamacare. Maar enkele uren later volgde al meteen een koude douche: een eerste plan werd weggestemd.
Grootschalige evacuatie door bosbranden in Zuid-Frankrijk
In het departement Var zijn zo'n 10.000 mensen geëvacueerd door bosbranden. In de regio verblijven op dit moment veel toeristen.
Laatste orkakalf bij SeaWorld sterft aan longontsteking
Het kalf Kyara was in april geboren, als allerlaatste Orka die SeaWorld in gevangenschap liet geboren worden. Het bedrijf stopt met orka's kweken, na protest.
Maus: "Homeopatische belasting die op vlak van fiscale rechtvaardigheid niet veel voorstelt"
De heffing van 0,15 procent op effectenrekeningen boven de 500.000 euro is een vorm van vermogensbelasting die niet tot fiscale rechtvaardigheid zal leiden omdat de heffing te laag is, vindt professor fiscaal recht Michel Maus.
Banken geven recordaantal klanten aan bij antiwitwascel
De antiwitwascel onderzoekt het witwassen van crimineel geld of terreurfinanciering. De banken deden vorig jaar meer dan 8.600 aangiftes van verdachte rekeningen en transacties.
Mensen kunnen emoties herkennen in dierengeluiden
Onderzoekers van de VUB en de Ruhr-Universität Bochum zijn erin geslaagd om aan te tonen dat mensen emotie in dierenklanken kunnen onderscheiden. De dierengeluiden van 9 verschillende diersoorten werden onderworpen aan een gehoortest met 75 mensen uit 3 verschillende taalgroepen: Chinees, Engels en Duits.
Op kamp in de gietende regen - Louis Van Dievel
Louis van Dievel, schrijver en journalist, kijkt elke woensdag met zijn eigenzinnige blik naar mens en maatschappij. Vandaag is hij bezorgd over natte chiromeisjes.
20 jaar geleden: noodlot treft airshow van Oostende
Vandaag exact twintig jaar geleden trof het noodlot de airshow in Oostende: een piloot verloor de controle over zijn stuntvliegtuig en stortte neer in het publiek. Tien mensen lieten bij de ramp het leven. Het relaas van die zwarte 26e juli 1997.
Federale regering heeft akkoord over de begroting en een reeks fiscale hervormingen
Na dagen onderhandelen zijn er afspraken over fiscaliteit en een reeks socio-economische maatregelen. Premier Michel tweette rond halfvier vanmorgen: "Agreement".
12345678910...