Feed deredactiebe deredactie.be

deredactie.be

Link http://deredactie.be/
Feed http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws?mode=atom
Updated 2017-03-29 15:15
Michel: "Alles doen om een globaal akkoord met Groot-Brittannië te bereiken"
Premier Michel (MR) heeft gereageerd op de officiële brexitbrief. "Het is een moeilijk moment in het jaar van Europees engagement, maar we willen respect tonen voor de keuze van de Britse kiezer." De scheiding wordt volgens hem niet gemakkelijk en hij hoopt vooral op een goede relatie met Groot-Brittannië na de brexit.
Mathilde en Mary in hun element tijdens spelletjes tegen pesten
De koningin en kroonprinses bezochten een school in Kopenhagen waar het anti-pestenprogramma van de Mary Foundation loopt. Ze namen plaats in de klas.
Krakers vertrokken uit Gents huis van koppel dat in buitenland verblijft
De Roma-familie had van de rechter tot vandaag de tijd gekregen om te vertrekken. Morgen zou een deurwaarder hen uit het huis hebben gezet.
Antwerps schepen Van Campenhout weer in behandeling voor alcoholprobleem
Antwerps N-VA-politicus Ludo Van Campenhout moet opnieuw in behandeling voor alcoholproblemen. Volgens burgemeester Bart De Wever kan hij intussen wel blijven functioneren als schepen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis en Het Laatste Nieuws.
[VIDEO] - Amerikaanse koffiebar gebruikt robot als barista
Kan de technologie de ellenlange wachtrijen in populaire koffiebars verkleinen? Een koffiebar in de Amerikaanse stad San Francisco neemt de proef op de som en doet sinds kort een beroep op koffierobot Gordon. Hij kan - bijna - alles wat een echte barista doet, én hij heeft zelf geen koffiepauzes nodig.
May: "Dit is een historisch moment en er is geen weg terug"
De brexit is officieel in gang gezet. Daarmee begint de scheidingsprocedure tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Vanuit Londen heeft de Britse premier Theresa May gereageerd op de officiële start van de brexitprocedure.
Verdachte van Meir-incident in beroep tegen beslissing over aanhouding
De man die vorige week over de Meir reed en later werd aangehouden, voor poging tot terroristische moord, gaat in beroep tegen die beslissing.
De Vadder: "Weyts doet wat we van een moderne politicus mogen verwachten"
Wetstraat-journalist Ivan De Vadder geeft een pluim aan Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) voor zijn aanpak van dossiers die al lang vastzaten, zoals de discussie rond het onverdoofd slachten.
[VIDEO] - LIVE: Britse premier May over de officiële start van de brexitprocedure
De Britse premier Theresa May heeft de brief ondertekend, die artikel 50 van het EU-verdrag inroept, waardoor Groot-Brittannië uit de Europese Unie kan stappen. Volg hier live haar reactie vanuit Londen op de officiële start van de brexitprocedure.
Advocaat koning Albert: "Vaderschap is meer dan biologie"
Volgens de rechters is Delphine Boël wel degelijk de wettige dochter van Jacques Boël. En dus kan ze niet erkend worden als dochter van koning Albert. "Daarmee is de wet correct toegepast", zegt advocaat Alain Berenboom.
176 gasten, 352 vorken en Franse wijn van de Deense prins-gemaal
Het staatsbanket in Denemarken bulkte van de pracht en praal. Wist u bijvoorbeeld dat de Deense tv het diner live uitzendt? Het staatsbanket in cijfers en weetjes.
EU-Commissie verbiedt fusie tussen beurzen Londen en Frankfurt
EU-commissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager heeft een streep getrokken onder het fusieproject tussen LSE en Deutsche Börse, de moederbedrijven van de beurzen van Londen en die van Frankfurt. In feite hebben onenigheid tussen beide partners en de nakende brexit het project al eerder op losse schroeven gezet.
Mensen met hiv vinden moeilijker job en verzekering
Voor het eerst in ons land is een grootschalig onderzoek gebeurd naar discriminatie van mensen die seropositief zijn. Daaruit blijkt dat mensen die besmet zijn met hiv vooral op de arbeidsmarkt en in de verzekeringssector gediscrimineerd worden.
Homans benoemt kandidaat-burgemeester Ghequiere in Linkebeek niet
Ghequiere was voorgedragen nadat de niet-benoeming van Damien Thiéry meermaals bevestigd werd, maar ook hij "weigert nu de taalwetgeving in Linkebeek toe te passen". Ontslagnemend burgemeester Eric De Bruycker blijft dus in functie.
Vrouw en haar baby zitten in cel na terugkeer uit Syrië
De vrouw van 24 vertrok een paar jaar geleden naar Syrië, samen met haar man, een jonge geradicaliseerde moslim. Haar man stierf er. Vorige week keerde ze terug.
Parijs wil geen zand van bedrijf dat mee bouwt aan Trump-muur
Het gaat over zand voor Paris Plages, het jaarlijkse zomerevenement met een artificieel strand aan de oevers van de Seine.
Vlaamse meerderheid heeft akkoord over verbod op onverdoofd slachten
De meerderheid heeft een akkoord bereikt over onverdoofd slachten. Dat heeft onze redactie vernomen uit betrouwbare bron. Straks volgt een persconferentie.
"Iedereen dacht dat Delphine Boël gelijk zou krijgen"
Het vonnis van de Brusselse burgerlijke rechtbank in de zaak-Delphine Boël is verrassend, zegt Frederik Swennen, hoogleraar Personen- en Familierecht aan de Universiteit Antwerpen.
Weyts wil volledige doorlichting van alle Vlaamse slachthuizen
Vlaams minister Weyts vraagt een volledige doorlichting van alle slachthuizen in Vlaanderen door een onafhankelijke instantie.
"Meisjes en oudste kinderen zijn meer geneigd taken van ouders over te nemen"
In Vlaanderen zorgen zo'n 20 tot 40.000 kinderen voor hun zieke ouders en in die cijfers zitten nog niet eens de kinderen van ouders met een psychische ziekte of een verslaving. Psychiater Mark Kinet is niet verbaasd over het aantal.
Onderhandelingen brexit: wie heeft de sterkste troeven?- Hans Bevers
Het is zover. De onderhandelingen over de brexit kunnen beginnen. Wie heeft de beste kaarten? De Britse premier Theresa May of Europa? Of de voorstanders van een harde brexit, zoals Nigel Farage?
Belgische reizigersorganisatie krijgt Ryanair op de knieën
Ryanair wil enkel klagers betalen die naar een Ierse rechtbank stappen, maar dat aanvaardt de rechtbank in Charleroi niet langer. Een overwinning voor reizigersorganisatie Happy Flights.
Naar twee soorten ambulances: alleen geel is dringend
U zal aan de kleur van de ziekenwagen kunnen zien of het gaat om een ambulance voor noodhulp of om een ambulance voor niet dringend-ziekenvervoer.
De Franse ex-premier Manuel Valls (PS) stemt voor Macron: "Tegen het gevaar van het FN"
De Franse oud-premier Valls gaat tijdens de presidentsverkiezingen in Frankrijk stemmen voor centrumkandidaat Emmanuel Macron. De stem van PS-zwaargewicht Valls gaat dus niet naar zijn partijgenoot Benoît Hamon.
De historische handtekening van Theresa May: de brexit begint
De Britse premier May heeft de brief ondertekend waarin het Verenigd Koninkrijk artikel 50 van het EU-verdrag inroept. Daarmee geven de Britten officieel te kennen uit de Europese Unie te willen stappen.
De Grote Oorlog: Amerikaanse president wil oorlog met Duitsland
Wat gebeurde deze week 100 jaar geleden? De Amerikaanse president Wilson vraagt om oorlog tegen Duitsland, de nieuwe Russische regering erkent onafhankelijkheid Polen en het slachten van honden wordt in Gent gereglementeerd.
Politie doet extra oproep voor man met blauwe jas in moordzaak Knokke
De man hing urenlang rond in de buurt van de plaats waar een jonge vrouw op 22 januari in Knokke werd vermoord. De speurders hebben alle getuigen die op camerabeelden te zien zijn gevonden, behalve de man met de blauwe jas.
Twee VN-experts en hun tolk dood teruggevonden in Congo
De twee experts onderzochten geweld door het leger en lokale milities in de centrale regio Kasaï. Drie anderen blijven nog vermist.
Het Verenigd Koninkrijk wil uit de EU, hoe gaat dat verder?
Meer dan negen maanden na het historische Brexit-referendum wordt vandaag de procedure voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie officieel opgestart. Maar het proces voor de uittrede zal nog een lange en moeilijke weg moeten afleggen.
Vlaamse zorginstellingen hebben miljarden aan reserves, N-VA wil fonds
Uit een analyse van Lorin Parys (N-VA) blijkt dat 630 zorginstellingen samen 2 miljard aan reserves hebben, waarvan 800 miljoen aan cash geld. Parys wil het geld in een fonds steken. Zorginstellingen die geen grote reserves hebben kunnen dan geld lenen om investeringen te doen.
Na François, nu ook Penelope Fillon officieel in beschuldiging gesteld
Na haar echtgenoot, de Franse rechtse presidentskandidaat François Fillon, is het nu dus de beurt aan Penelope Fillon. Ze wordt ervan verdacht honderdduizenden euro's aan overheidsgeld gekregen te hebben voor werk dat ze niet gedaan heeft. Niet enkel Fillon, maar ook zijn conservatieve partij lijken daarvoor de rekening gepresenteerd te krijgen.
Diversiteitsambtenaar: "Homans geeft evaluaties over dingen waar ze onmogelijk iets van kan afweten"
In "De afspraak" verdedigde de Vlaamse diversiteitsambtenaar Alona Lyubayeva zich vanavond tegen haar vernietigende evaluatie die ze gekregen heeft van Vlaams minister voor Diversiteit Liesbeth Homans. Die heeft ze nauwelijks ontmoet en bovendien lag de score opvallend veel lager dan die van de medewerkers van Lyubayeva.
De Denen kennen koning Filip en koningin Mathilde... amper
Het Deense koningshuis is zelf razend populair -geen kwaad woord over hen- en er is niet echt interesse in andere royals. Dat Filip en Mathilde vier kinderen hebben, weten ze en dat is het zowat.
Vluchten in een rolstoel: "Wij zijn de vergeten minderheid"
"Door iedereen genegeerd". Zo omschrijft Human Rights Watch de situatie van duizenden vluchtelingen met een beperking. Nujeen Mustafa was 16 toen ze van Syrië naar Duitsland vluchten. Mét haar rolstoel. Aan VRT Nieuws doet ze haar verhaal. "Ik wens niemand toe waar ik door gegaan ben."
Rusland deelt nieuwe kaakslag uit aan Rode Duivels
De Rode Duivels hebben hun Russische trip niet kunnen afsluiten met een zege. Een halfuur doorduwen voor de rust leek te volstaan, maar de Russen konden in het slot nog gelijkmaken (3-3).
[VIDEO] - Filip en Mathilde op staatsbezoek in "schoolvoorbeeld" Denemarken
Twee dagen lang bezoeken ze de stad die als voorbeeld van duurzame ontwikkeling geldt. Het laatste staatsbezoek van ons land dateert al van meer dan 20 jaar geleden.
[VIDEO] - Londense burgervader Khan pleit voor zachte brexit in Brussel
Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, is in Brussel. Hij praatte er met zijn ambtgenoot Ivan Mayeur. Khan had het vooraf vooral over de brexit.
Albert II is niet de wettelijke vader van Delphine Boël
De rechtbank heeft de vraag van Delphine Boël om het vaderschap van Jacques Boël te betwisten ongegrond verklaard. Daardoor is haar tweede vraag, om vast te stellen dat Koning Albert II haar echte vader is, onontvankelijk en zal de rechtbank zich daar niet over uitspreken.
Darlene Cates ("What's eating Gilbert Grape") is overleden
Bij het brede publiek is Cates vooral bekend van haar rol als Bonnie Grape in "What's eating Gilbert Grape", een film uit 1993 met Johnny Depp en Leonardo DiCaprio. Daarin speelde ze de zwaarlijvige moeder van hun personages. Ze was 69.
[VIDEO] - Onze vorsten zijn op staatsbezoek in Denemarken
Koning Filip en koningin Mathilde zijn op staatsbezoek in Denemarken. Op de luchthaven zijn ze hartelijk ontvangen door de Deense koningin. Daarna zijn ze per praalkoets door hoofdstad Kopenhagen getrokken. Vanmiddag stond een ontmoeting met de Deense premier op de agenda.
Geheime dienst onderzoekt verdacht pakket bij het Witte Huis
De veiligheidsdiensten hebben een veiligheidszone afgebakend en het publiek en de pers op een veilige afstand gebracht.
NASA geeft adembenemende "afscheidsfoto" van Pluto vrij
De scheervlucht die New Horizons in de zomer van 2015 langs de dwergplaneet maakte, heeft alweer een knap beeld opgeleverd. Deze keer gaat het om een "afscheidsfoto" die het ruimtetuig maakte toen het nog even achterom keek.
Indrukwekkende Gilbert illustreert hoogvorm ook in Driedaagse
Philippe Gilbert heeft de eerste etappe in de Driedaagse De Panne gewonnen. De Belgische kampioen viel aan op de Muur en hield op weg naar Zottegem tijdrijder Durbridge af.
Grootste pootafdruk ooit van dinosaurus ontdekt
Het Australische schiereiland Dampier heeft zijn bijnaam "Jurassic Park" niet gestolen: er werden duizenden voetsporen van dinosauriërs gevonden. De ontdekking komt op een moment dat het dino-onderzoek op zijn grondvesten davert.
FIFA lacht niet met vuilgebekte Messi: 4 interlands geschorst
Lionel Messi is door de wereldvoetbalbond FIFA vier speeldagen geschorst. In de wedstrijd tegen Chili zou de Argentijnse superster een assistent-scheidsrechter hebben beledigd.
"Natuurlijk zijn hun benen belangrijker dan de brexit"
Een Britse tabloid had meer aandacht voor de benen van de Schotse en Britse premier dan voor hun inhoudelijk discours. Sociale media konden niet anders dan reageren, vaak met een cynische ondertoon.
Moeder James Foley tegen Vranckx: "Jim vond het zijn plicht om verhaal van Syriërs te vertellen"
Voor het Westen betekende de dood van James Foley een keerpunt: voor het eerst werd echt duidelijk tot welke gruweldaden IS in staat was. Voor "IS in het vizier" ging Rudi Vranckx praten met de moeder van Foley.
Verdachte van Meir-incident blijft langer aangehouden
De man die vorige week met zijn auto over de Meir in Antwerpen reed, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer zopas beslist.
Diplomatieke rel tussen Frankrijk en China nadat Parijse politie Chinees heeft gedood
De Chinees werd zondagavond doodgeschoten tijdens een interventie van de Parijse politie na een oproep over familiaal geweld. De Chinese gemeenschap in de Franse hoofdstad is op straat gekomen en Peking zelf eist opheldering.
SP.A: "Onbegrijpelijk dat Wallonië doorgaat met wapenleveringen aan Saudi-Arabië"
Dat Waals minister-president Magnette er niet aan denkt om de wapenleveringen aan Saudi-Arabië stop te zetten, kan er bij de Vlaamse socialisten niet in.
12345678910...