Feed deredactiebe

Link http://www.deredactie.be/
Feed http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws?mode=atom
Updated 2018-06-25 03:15
Red Lions vernederen Nederland op EK hockey en mogen naar halve finale
De Belgische hockeymannen hebben Nederland in eigen huis een zware 5-0-nederlaag aangesmeerd. Ondanks die hoge score was doelman Vincent Vanasch de uitblinker bij de Belgen.
De maan drijft de spot met de zon op Twitter
Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft zich naar aanleiding van de zonsverduistering laten gaan op Twitter. En ook president Trump heeft met zijn familie naar het fenomeen gekeken.
Binnen 650 miljoen jaar geen totale zonsverduisteringen meer
De maan verwijdert zich langzaam van de aarde, en binnen 650 miljoen jaar zal de nieuwe maan niet groot genoeg meer zijn om de zon volledig te bedekken bij een zonsverduistering.
Voortvluchtige dader van aanslag Barcelona is doodgeschoten
Ten westen van Barcelona is Younes Abouyaaqoub doodgeschoten door de politie. Hij was vermoedelijk de dader van de aanslag van donderdag op de Ramblas in Barcelona en was sindsdien op de vlucht. bij die aanslag zijn 15 mensen gedood. Hij zou ook het laatste lid van de terreurcel zijn die nog gezocht werd.
Brigitte Macron moet het stellen met bescheiden officiële rol in het Elysée
De 'first lady' van Frankrijk krijgt geen juridisch statuut met een salaris en eigen kantoor, maar haar taken en middelen zijn nu vastgelegd in een officieel "transparantiecharter".
Elio Di Rupo blijft PS-voorzitter tot 2019
Tot en met de verkiezingen van 2019 zal ex-premier Elio Di Rupo aanblijven als voorzitter van de Franstalige socialisten of de PS. Dat heeft hij aangekondigd bij de voorstelling van zijn nieuw boek over wat hij een nieuw eco-socialistisch beleid noemt.
Deze schildpad laat niet met zich sollen
Toen een natuurwandelaar schildpadden eieren zag leggen, dacht hij eentje van hen een grassprietje te moeten toesteken. Maar die schildpad had daar duidelijk geen zin in.
[VIDEO] - Oorlogsverleden van de Westhoek blijft boeien
In juni en juli zijn zeker 105.000 herdenkingstoeristen naar de Westhoek gekomen, een eeuw na de historische slag bij Passendale. De periode rond de officiële herdenkingen, eind juli, was het bijzonder druk. Ook kregen de 4 grootste oorlogsbegraafplaatsen een kwart meer bezoekers dan in 2016.
Kleuters in Ronse lijken radicaal gedrag te vertonen, maar kunnen kleuters radicaliseren?
In een kleuterschool in Ronse lijken kleuters onder invloed te staan van een extremistische stroming binnen de islam. Vertonen deze kleuters radicaal gedrag of kopiëren ze gewoon wat ze in hun omgeving horen?
ACV-bediende doodgeschoten in kantoor in Diest, politie zoekt naar dader
De dader zou het kantoor binnengestapt zijn en de bediende achter het loket neergeschoten hebben. De politie houdt een klopjacht naar de dader.
Jongen probeert "in het geniep" camera uit te schakelen
Deze 9-jarige Amerikaanse jongen was het beu dat zijn ouders hem filmden als hij ’s nachts naar tv wilde kijken. Maar zijn plannetje kon niet geslaagd genoemd worden.
IN KAART: De terreurcel achter de aanslagen in Barcelona en Cambrils
Volgens wat we nu weten, telde de terreurcel wellicht 13 leden. Om door het bos de bomen te zien, zetten we alle verdachten op een rij.
Opgepast voor nepnieuws vermomd als artikels van "Le Soir" en "The Guardian"
De voorbije maanden werden op het internet een aantal valse nieuwsberichten verspreid, die afkomstig leken van onder meer de Belgische krant Le Soir. Vermoedelijk gaat het om pro-Russische propaganda.
Lotus haalt verschillende koeken uit de rekken in ons land
Er bestaat de kans dat er fipronil inzit. Het gaat om een preventieve maatregel. Een gevaar voor de volksgezondheid is er niet. Lotus zelf wil voorlopig niet reageren.
Papa vermoord meisje Gistel: "Volledig in de steek gelaten door politie"
De ouders van het vermoorde meisje uit Moere, bij Gistel, hebben een klacht ingediend bij Comité P, omdat ze vinden dat de politie hun klachten nooit ernstig genomen heeft. "
Waalse politiek hervat onderhandelingen over regeringen
Na het reces beginnen de Waalse politici weer te overleggen over nieuwe meerderheden voor de Brusselse regering en de Franse Gemeenschapsregering.
VIDEO: "Gaan, weg, vai": ploegmaats schreeuwen Lampaert naar de ritzege
Yves Lampaert mag vandaag de rode trui aantrekken in de Vuelta. Met dank aan zijn ploegmaats, die hem perfect lanceerden. Beleef de ritzege van onze landgenoot vanop de fiets.
Dode en vier gewonden bij zwaar ongeval op E34
Een bestelwagen met een aanhangwagen begon plots te slingeren en botste tegen een paal aan de afrit Oud-Turnhout.
Deense uitvinder geeft toe dat hij journaliste in zee dumpte
De uitvinder Peter Madsen heeft verklaard dat de Zweedse journaliste Kim Wall "na een ongeval" in zijn zelfgemaakte duikboot om het leven is gekomen. Daarna heeft hij haar lichaam achtergelaten in zee. Hij heeft verder nog geen details over het ongeval bekendgemaakt.
Wagen rijdt in op bushokje in Marseille, 1 dode
In Marseille, Frankrijk, is een auto in een bushokje gereden. Bij het incident is een persoon om het leven gekomen, een andere raakte gewond. De dader is opgepakt.
100.000 Vlamingen niet in orde met bouwregels
Eén op de drie bouwdossiers is niet in orde met de regels rond energiezuinig bouwen. Dat klaagt oppositiepartij Groen aan, nadat het de cijfers van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein kon inkijken.
"VS staat op stelten": totale zonsverduistering trekt straks van West- naar Oostkust
Voor het eerst sinds 1979 kunnen ze in de Verenigde Staten een totale eclips meemaken. "In twee uur tijd gaat het van de West- naar de Oostkust."
Nieuw duo voor Gentse rectorverkiezingen: "Met grote ogen gekeken naar vorige verkiezingen"
Professor Karin Raeymaeckers en professor Patrick De Baets stellen zich kandidaat om rector en vicerector van de Universiteit Gent te worden. Net op tijd, want maandag begint een nieuwe cyclus van de rectorverkiezingen. In juni leverde de tweede cyclus na 7 rondes geen nieuwe rector op.
Eva Högl: "Ik kon niet horen dat het over de terreur in Barcelona ging"
Een Duitse politica kwam onder vuur te liggen na haar lacherige gedrag tijdens een reactie van haar partijvoorzitter op de terreuraanslag in Barcelona.
Bestuurder aanslag Ramblas geïdentificeerd, alles wijst in richting van Younes Abouyaacoub
Younes Abouyaacoub is de de enige verdachte van de terreurcel die nog altijd op de vlucht is. De zoektocht naar de man werd intussen uitgebreid naar heel Europa.
Experten onder wie ook Tesla-baas Elon Musk pleiten voor verbod op "killer robots"
Meer dan honderd pioniers op het gebied van robotica en artificiële intelligentie waarschuwen de VN in een open brief voor de gevaren van autonome wapens of "killer robots".
Een bruidsjurk ruïneren blijft niet ongestraft
Een bruid eist een riante schadevergoeding van een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, omdat haar jurk tijdens de vlucht met wijn besmeurd raakte.
Zuid-Korea en VS houden militaire oefeningen: "Defensieve actie"
In Zuid-Korea houden Amerikaanse en Zuid-Koreaanse soldaten hun jaarlijkse gezamenlijke militaire oefeningen. Volgens Seoel en Washington zijn de 10-daagse oefeningen defensief van aard, maar Noord-Korea beschuldigt beide landen ervan dat ze aansturen op een kernoorlog.
Donald Trump speelt poker met zijn achterban - David Neyskens
Trump neemt een groot risico door Bannon te ontslaan, stelt de auteur. Hij is nu geïsoleerd in Washington en de geloofwaardigheid van Trump krijgt bij zijn supporters een stevige knauw. Bannon out, America second?
Kankeronderzoeker loopt van Leuven naar Compostella: "Eerbetoon aan zoon en alle kankerpatiënten"
Johan Swinnen beloofde "iets zots" te doen als zijn zoon - die zelf kanker heeft - dit jaar nog bij hem zou zijn. Vandaag maakt hij die belofte waar en loopt hij zo maar even 2.400 kilometer in 32 dagen. "Ik wil de symbolische strijd van kankerpatiënten overdoen."
Breitbart blundert met foto van stervoetballer Podolski bij artikel over mensensmokkelaars
Breitbart Londen heeft zich verontschuldigd bij Lukas Podolski, nadat het per ongeluk een foto van de Duitse stervoetballer had gebruikt voor een stuk over een bende mensensmokkelaars.
Tien vermisten na botsing tussen Amerikaans oorlogsschip en tanker nabij Singapore
Het Amerikaanse oorlogsschip USS John S McCain is gisteren in aanvaring gekomen met een Liberiaanse tanker. Tien mariniers zijn vermist en vijf anderen raakten gewond. Er is een zoek- en reddingsoperatie aan de gang.
Zuid-Afrikaanse kweker mag neushoornhoorns verkopen
John Hume, de grootste kweker van neushoorn ter wereld, mag van het Zuid-Afrikaans gerecht 500 kilo hoorn verkopen die hij bij zijn gekweekte neushoorns heeft afgezaagd.
Moessonregens in Azië maken veel slachtoffers
In Nepal, India en Bangladesh zijn sinds de tweede week van augustus al meer dan 700 mensen om het leven gekomen door het noodweer. In Sierra Leone in Afrika is het dodental van de aardverschuiving opgelopen tot zeker 500.
Belgische elite-eenheden nemen deel aan offensief tegen IS in Irak
De Belgen hebben drones en speciale projectielen die kunnen worden gebruikt als er gevaar dreigt van bomauto's.
Lampaert snelt naar ritzege en leiderstrui in Vuelta
Yves Lampaert heeft de tweede rit in de Vuelta gewonnen. De Belg van Quick-Step reed op kousenvoeten weg in het slot en is de nieuwe leider.
Vermiste jongetje blijkt toch overleden te zijn op de Ramblas
De 7-jarige Julian Cadman, die na de aanslag in Barcelona vermist was, blijkt nu toch bij de aanslag te zijn overleden. Gisteren werd nog verkeerdelijk gemeld dat hij in een ziekenhuis zou liggen. Maar nu blijkt dat hij één van de 13 dodelijke slachtoffers is.
[VIDEO] - Vinvis aangespoeld op Waddeneiland Texel
Op het strand van het Nederlandse eiland Texel is een dode vinvis aangespoeld. Het dier van meer dan 16 meter lang is al in staat van ontbinding.
Donkere wolken pakken zich samen boven Anderlecht na verlies tegen STVV
STVV heeft Anderlecht met een 2-3-nederlaag opgezadeld. De Limburgers prijken met 9 op 12 op hun rapport, Anderlecht likt zijn wonden met 4 op 12.
Marokkaanse koning verleent gratie aan 415 gedetineerden
Daarbij zijn ook 13 gevangenen die veroordeeld zijn wegens terroristische activiteiten, maar geen gedetineerden uit de opstandige Rif-regio.
[VIDEO] - Wat gebeurt er eigenlijk in dierenopvangcentra? Nu weet u het
Wie bijzondere beestjes wil gaan bekijken, kan dat vandaag in het dierenopvangcentrum van Malderen. Daar zetten ze uitzonderlijk hun deuren open voor het publiek. Uitzonderlijk, maar wel met een bedoeling. De dieren- opvangcentra willen beter bekend maken wat ze precies doen.
Chokri Mahassine: "Pukkelpop is uitstekend verlopen"
De Pukkelpoporganisator is tevreden over de 32e editie van het festival. Met 243.000 festivalgangers was het volledig uitverkocht. Met het voorspelde slechte weer viel het uiteindelijk nog mee.
Kandidaten rectorverkiezing: "Hebben nog altijd voldoende steun"
Vanaf morgen kunnen kandidaat-rectoren aan de Gentse universiteit opnieuw hun kandidatuur indienen. Het duo Van de Walle/Van Herreweghe stelt zich opnieuw kandidaat.
“Resten van derde persoon gevonden in ontplofte huis Alcanar"
In het onderzoek naar de aanslagen in Spanje hebben speurders resten van een derde persoon gevonden in een huis in de gemeente Alcanar, dat melden verschillende Spaans media.
[VIDEO] - Turend op gsm rijdt man op scooter een verdwijngat in
In het verkeer naar een gsm kijken is geen goed idee, en al zeker niet als je rondrijdt in een streek die geteisterd wordt door verdwijngaten. Daar weet deze man op een scooter alles van.
De 5 boeken die het leven van Rudi Vranckx hebben veranderd
Elke zondag polsen we naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag: oorlogsjournalist Rudi Vranckx. "Als ik in Bagdad was, ging ik altijd naar de boekenstraat. Dat was voor mij een bron van hoop."
Ook vluchtelingen hebben recht op een epicurisch bestaan - Leni Franken
Karrewiet-journaliste Greet Verhaert verbleef tijdens haar vakantie 17 dagen in een vluchtelingenkamp op Samos, een Grieks eilandje vlak bij Turkije. Ze schreef er een aangrijpende reportage voor deredactie.be over die de auteur enorm raakte.
SP.A wil ook inkomens uit binnenlands vermogen transparant maken voor de fiscus
SP.A heeft een wetsvoorstel klaar om dat ook te regelen voor binnenlands vermogen, zoals de opbrengsten van aandelen, obligaties en spaarboekjes. Banken zou die informatie dan moeten doorgeven aan de fiscus.
Finland houdt minuut stilte voor slachtoffers steekpartij
Net voor de minuut stilte heeft de politie vanochtend een reconstructie gehouden van de mesaanval, waarbij een asielzoeker vrijdag twee mensen doodstak en acht anderen verwondde.
Sterke stijging vrije beroepen dankzij vrouwen
Het aantal zelfstandigen in ons land is de afgelopen 10 jaar gestegen en dat komt vooral door de indrukwekkende toename van vrije beroepen. Zo is bijna 30 procent van alle zelfstandigen een vrije beroep. De stijging is vooral te danken aan de vrouwen.
12345678910...